Mark Darrah regisserade Dragon Age: Origins och Dragon Age 2. Han agerade exekutiv producent för Dragon Age: Inquisition och är konsult för höstens The Veilguard – ett spel som han påstår är "det bästa Dragon Age jag spelat". Det ska sägas: han är knappast neutral i frågan.

Men ändå, för Game Informer beskriver Darrah varför han har den här åsikten. Enligt honom är Dragon Age: The Veilguard spelet som till sist "knyter ihop" gapet mellan bra berättande och kul strider. Han menar att tidigare delar i serien kämpat med strider som "inte var så dåliga", men att man nu knäckt koden. Det avslöjades nyligen att du kan ha max två följeslagare i stöten.

Det här är verkligen det bästa Dragon Age-spelet som jag någonsin har spelat. Det är spelet där vi återvänder till våra rötter med karaktärsdriven berättelse, har riktigt roliga strider och inte gör några kompromisser.

Men som sagt: risk för jäv är påtaglig. En som däremot till fullo lämnat Bioware och Dragon Age bakom sig är vassa pennan David Gaider. Han är mer balanserad, men ändå positiv.

Mitt intryck är att många fans drar en lättnadens suck. Det är glädjande.

FZ-läsarna är kanske inte fullt lika optimistiska, som du ser i snabbkollen efter gameplay-filmen.