#Capcom bekräftar idag tidigare rykten om att deras #Street Fighter-serie möter #Namco Bandais #Tekken i ett nytt spel. Alstret, som döpts #Street Fighter X Tekken, bygger på spelmotorn från det hyllade #Street Fighter IV och införlivar de båda kultförklarade seriernas respektive karaktärer i ett enda spel.

Hur samarbetet mellan företagen ser ut rent juridiskt sett kan vi så klart bara spekulera kring. Bland detaljerna som faktiskt beskrivs i utgivarens pressmeddelande nämns dock spellägen som versus, training och tag team-slagsmål. Yoshinori Ono, huvuddesigner för projektet, hade följande att säga under premiären på Comic-Con i San Diego tidigare idag:

- Vi skapar historia. Två rivaliserande fightingspel står till sist på samma scen. Det här är inte bara en kraftmätning mellan Tekken och Street Fighter, det är även ett avgörande slag mellan Capcom och Namco Bandai.

#Street Fighter X Tekken släpps till formaten PS3 och Xbox 360. Releasedatum är i skrivande stund okänt. Den första teasern från spelet ser du i filmspelaren nedan.

Skicka en rättelse