När Xbox 360 var ny meddelade #Microsoft att man hade en speciell policy för Xbox Live Arcade-titlar, vars storlek absolut inte fick överstiga 50 MB. Detta ändrades sedermera till 150 MB, även om många av senaste tidens spel som bekant varit klart större än så. Exempelvis klockade superhyllade plattformsäventyret #Shadow Complex in på dryga 1 GB, men accepterades ändå.

Nu bekräftar Microsoft officiellt att den tidigare storleksbegränsningen för XBLA-titlar hävts och att spelen nu får vara upp till 2 GB stora. 2 GB-gränsen beror enligt Microsoft på tekniska begränsningar och det är helt enkelt inte möjligt att göra spelen större än så i dagsläget. De spel man kan köpa via exempelvis Games on Demand, där många spel är större än 2 GB, använder sig dock av ett annorlunda filsystem som gör att tekniken inte sätter några käppar i hjulet för dessa äventyr.

Ugh blir att köpa ny hårddisk då. Arcade spelen lär bli dyrar med. 28/09 Tyckte det var bra att utvecklarna av arcadespel fick en begränsning så kunde dom nöta in bra gameplay som vägde upp för avsaknaden av flådig grafik/ljud. Spelen på xbla ska hålla enkel standard men ändå kunna vara roliga imo. :) 28/09 Ajaj, nu blev man sugen på Shadow Complex igen och jag som måste upp tidigt! 28/09 Knappast en teknisk begränsning på deras sida, tror mer på att det är ett strategiskt val att lägga den där. Kanske för att få spelutvecklarna att bygga mindre komplexa spel eller dylikt. Endast the shadowy board of directors @ MS vet hela sanningen. :) 28/09 Om spelen blir större än 2GB så får man lida otroligt mycket för att man köpte en 360 tidigt. Sitter med hela 20GB hårddiskutrymme och är inte sugen på att betala tusen spänn på en större hårddisk. Är löjligt hur dyra deras hårddiskar kan vara. 28/09 Microsoft 2005 "20GB borde vara tillräckligt för vem som helst" 28/09 Det är klart att det antagligen är fake, då han i en intervju pratar om detta (http://imranontech.com/2007/02/20/did-bill-gates-say-the-640k-line/) men samtidigt så har han i andra intervjuer sagt att steget från 64k till 640k var så stort att de trodde... 28/09 conthox: Och har du källa på det? Det citatet är rätt kritiserat för ingen verka kunna säga vart det kommer ifrån. Bill själv har sagt att det är fake. Konstigt att dom har limit på 2gb, FAT32 har ju limit på 4gb väl? Nåja, dumma val när Xboxen skapas... 28/09 "640 kB borde vara tillräckligt för vem som helst." - Bill Gates Borde de inte ha lärt sig vid det här laget... 28/09 köp en ny hd då. behöver inte ens köpa ms egna skräp som kostar apa. Finns guider på vårt kära nät. 28/09
Skicka en rättelse