Här är ett tydligt ställningstagande om vi någonsin sett ett. När #Danger Close Games hårt marknadsförda #Medal of Honor når butiker om drygt två veckor är det utan talibaner i spelets multiplayer. Det kontroversiella inslaget har rönt stor uppmärksamhet, främst i hemlandet USA, där anhöriga till döda soldater starkt motsatt sig till inslaget i fråga. Idag meddelar utvecklarna på sin officiella blogg att man stryker talibanerna som spelbar fraktion och istället döper om dem till det mer neutrala "opposing force". Estetiskt ska det dock inte bli några större förändringar, utan det handlar mer eller mindre om en ren namnändring.

Den öppna betan av PC-versionen drar igång på måndag. Releasen följer den 15 oktober till formaten PC, Xbox 360 och PS3.

Kan fortfarande slakta amerikaner på löpande band i multiplayer, helt underbart ironiskt. 04/10 Amerikaner och Kristna borde inte få vara med i några spel. Tragiska vissa mäniskor är. DET ÄR ETT SPEL!! Har spelat 10 timmar NHL11 nu. Tänker inte gå på stan o crosschecka folk för det. Dom blåa klossarna i Tetris får mig att vilja mörda en gnu. Förbj... 04/10 Är det OK att spela VC i ett spel som handlar om Vietnamkriget ? Har för mig att de betraktades som terrorister på den tiden..? Hmm.. Kanske skulle man sluta producera krigsspel överhuvudtaget... 04/10 Märkligt att ett namn byte kan betyda så mkt för annhöriga det är ju bara ett spel somsagt. Å andra sidan kanske men skulle tänka annurlunda om man hadde någon i sin närhet som faktiskt stupat i nåt av områdena där "Talibaner" opererar. Still, det är... 04/10 haha ett namn här och där! vad gör det, jag hoppas mer att personen jag dödar ser ut som taliban ! 03/10 Fan va löjliga amerikanare är 03/10 Precis! Det är bara löjligt hur starkt många av er reagerar på någonting så trivialt som ett namnbyte. Skit samma vad namnet på fienderna är - det är bara ett spel och är det roligt att spela kommer namnbytet inte göra någon skillnad. 03/10 så amerikansk censur igen då... "dont ask, dont tell" 03/10 Patetiskt är detta!!! Skulle lätt påpeka är de är så mkt grövre att döda civila på mw2 än att andra laget heter Talibaner? just omfg ROFLMAO åt detta 03/10 Ja hur faen visar man respekt till de döda genom att endast döpa om fienderna? Vad är vitsen när man vet var senariot utspelas och vilka som deltagit?, skulle man inte snarare byta namn på Västvärldens arme eftersom det är där det döda som berörts har... 03/10
Skicka en rättelse