#Angry Birds Trilogy innehåller de kompletta spelen #Angry Birds Classic, #Angry Birds: Rio, #Angry Birds: Seasons, plus att man har kastat in några unika nivåer för den goda sakens skull. Totalt finns det 700 banor att jaga grisar på så du lär inte sitta sysslolös och enligt #Rovio själva ska det ta 300 timmar att klara hela spelet.

Grafiken är som vanligt serietidningsliknande enkel men så pass högupplöst att den fungerar utmärkt på en stor skärm. Att styra med handkontroll kan verka udda, men fungerar mycket bra. Vänster styrspak kontrollerar riktning och styrka, A-knappen avfyrar och aktiverar fåglarnas funktioner, och X-knappen startar om banan när du har misslyckats. Utvecklarna har även lagt till zoom-funktion och liknande detaljer, och det är strålande intuitivt och smidigt.

Som kuriosa kan vi nämna att spelet inte är en ren portning från de bekanta mobilversionerna, stöd för både Xbox Kinect och Playstation Move har implenterats. Vi recenserar spelet på den förstnämnda plattformen men kan konstatera att det är komplett värdelöst att kontrollera fågelslangbellan med din kropp och det är ungefär all energi man lagt ner. Hittade de verkligen inget vettigare att göra, när de hade kunnat göra spelet så otroligt mycket bättre än ett förväxt smartphonespel? Tydligen inte.

Du känner igen dig, vare sig du vill det eller inte.

Det är en sak med #Angry Birds Trilogy som är nästan komiskt irriterande. Det tog fem minuter att inse att detta är som att spela på en 42 tum stor smartphone, fast med handkontroll i stället för pekskärm. Det fungerar likadant, banorna känns igen, så spelet är fullständigt poänglöst. Hahaha! Sitta i soffan och spela något som passar bäst på bussen. Dubbelt hahaha! Men jag ska bara ta en bana till. Efter några timmars "bara en bana till" tycker jag fortfarande att det här är ett poänglöst smartphonespel på stor skärm, men bara en bana till. Så håller det på, tills jag börjar ifrågasätta hur poänglöst det egentligen är, när jag har suttit och haft övervägande kul timma ut och timma in. Ett spel som erbjuder en lång tids underhållande tvångssyndrom kanske inte är så hahaha trots allt.

Men det finns en avgörande faktor som i praktiken gör att fåglarna i Angry Birds Trilogy passar bättre plockade i frysdisken är i spelkonsolen. Spelet hade varit ett givet köp om det hade släppts på Xbox Marketplace eller Playstation Store och kostat omkring en hundring. Det hade bäddat för mer spontanspelande eftersom man sluppit cd-skivan. Men som butiksspel för 250-300 spänn? Tveksamt.