Ni som är bekanta med WarioWare-serien vet vad det handlar om - hundratals helknasiga minispel som kan gå ut på alltifrån att peta någon i näsan till att röja stenbumlingar som är i vägen för en konståkerska. Och gemensamt för alla galenskaper är att spelmomenten är över på några sekunder och sen är det dags för nästa.

Ett extremt snabbspelat och intensivt koncept som passar alldeles perfekt till det bärbara formatet, med andra ord. Men i #WarioWare: Do It Yourself har #Nintendo tagit det hela ett steg längre och bjuder nu in spelarna att skapa sina minispel själva, och möjligheter finns också att sedan dela med sig av dessa via onlineläget. Funktionen att skapa egna minispel är faktiskt överraskande lättanvänd och via en inbyggd tutorial vaggas du sakta och bekvämt in i din nya roll som speldesigner i Warios spelfabrik.

Det är mycket att hålla reda på när man gör sitt eget spel - även om det bara råkar vara 10 sekunder långt.

Du får rita egna bakgrunder, hitta på figurer, animationer, ljud och givetvis också ge ditt spel ett mål att uppnå på de få sekunder dina spelare sen har på sig att klara det. Extra roligt är att de 90 Nintendo-utvecklade minispelen (vilket är färre än i tidigare WarioWare-titlar) skapats med precis samma verktyg som de du får att arbeta med. Så genom att gå in och pilla i Nintendos minispel kan du se hur proffsen byggt upp sina alster. Om några av er minns gamla Super NES-titeln Mario Paint så är det något liknande du kan vänta dig här, fast med betydligt fler funktioner.

Gott om hjälpmedel

Men om du ryser av tanken på att behöva göra allt själv så behöver du inte vara orolig - massor av halvfärdiga titlar med färdiga mallar, uppdrag och liknande finns också att göra klart för den som inte har lust att själv spendera timtal i de medföljande programmen. Dessutom finns alltid en mängd hjälpmedel att tillgå så att du inte fastnar. Ett exempel är maestro-gubben som mer än gärna komponerar en passande melodi till ditt spel, baserat på dina önskemål. Skulle du sakna vänner att dela hemmagjorda spel med så finns alltid alternativet att ladda hem nya gratisspel som skapats av geniförklarade designers som Masahiro Sakurai (Kirby) och Yoshio Sakamoto (Metroid). När det gäller att ladda ner andras alster begränsas dock spelet kraftigt av att du bara kan ha två (!?) nedladdade spel åt gången, och det restriktiva Friend Code-systemet som Nintendo envisas med sänker potentialen påtagligt för onlineläget.

Men WarioWare: Do It Yourself är trots allt ett riktigt kul tidsfördriv som rekommenderas varmt till dig med skaparglöd, som både vill ha kul och lära dig något samtidigt. Om du främst spelar WarioWare för Nintendos egna småspel lär du däremot bli besviken. Då kan du lika gärna passapå denna titel och istället skaffa 2005 års #WarioWare: Touched!. Det senare har nämligen bättre - och dubbelt så många - minispel som Do It Yourself, och går antagligen att hitta till budgetpris i spelbutiken. Sällan har den slitna klyschan "det blir vad du gör det till" varit mer passande.