Vi har alla varit med om det där smått euforiska tillståndet när man precis uppgraderat sin dator med det senaste grafikkortet eller gått från en konsolgeneration till en annan. Känslan när man sparkar igång en maskin som kommer vara betydligt bättre än föregångaren.

Ur den tanken föddes Heart of Darkness, det som är Sveriges fläskigaste gaming-pc med komponenter för cirka 75 000 kr och moddning som ger datorn en egen personlighet. Projektet görs tillsammans med Inet.se och Asus ROG, och under tio videodelar lyfter vi fram komponenterna och visar hur vi bygger denna monsterdator.

Artiklar

Avsnitt 1 - Detta är Heart of Darkness

I det första avsnittet presenterar vi projektet och går igenom komponenterna vi valt att bygga denna monsterdator med.

Avsnitt 2 - Chassit från Lian Li

Jonas Thörnqvist från SweClockers, även kallad Chassi-Jesus, gästar när vi pratar om datorlådor och vad du bör tänka på när du planerar att bygga en ny dator.

Avsnitt 3 - Moderkort, CPU och minne

I detta avsnitt får vi hjälp av Jacob Hugosson, chefredaktör på SweClockers, för att bena ut några av de viktigaste komponenterna i ett datorbygge. Även han ger några handfasta tips.

Avsnitt 4 - Grafikkorten

Jacob återvänder när vi ska snacka Cuda-kärnor och annat tekniskt "mumbojumbo" kring de två fläskiga grafikkort som står för grafiken i Heart of Darkness.

Avsnitt 5 - Frida lär en noob om vattenkylning

Nu börjar vi dyka djupt ner i delarna i Heart of Darkness och Frida lär Calle grunderna i hur man bygger egen vattenkylning.

Avsnitt 6 - Skruvmejslarna i chassit!

Äntligen har det blivit dags att börja skruva in komponenterna i datorn så vi beväpnar oss med mejslar och ESD-band.

Avsnitt 7 - Frida plockar isär kylningen i molekyler och sätter ihop den igen

För att kunna bygga vattenkylning från grunden behöver man ofta testa sig fram till den ultimata slutgiltiga lösningen, varför Frida meckar isär delarna.

Avsnitt 8 - Vad gör vi i köket?

Såklart man behöver skölja ur radiatorerna med avjoniserat vatten, det vet ju alla. Eller så hade Calle inte en aning och blev förvånad när datorbyggandet flyttade till köket.

Avsnitt 9 - Det läcker vatten på grafikkortet för över 8000 kr

Vatten och elektronik, vad kan gå fel! När vi börjar närma oss slutskedet händer det som inte får hända, om man inte har hjärnkoll på situationen som Frida har.

Avsnitt 10 - Sladdfix, blodbad och intryckt power-knapp

Sladdar ska flätas, joxas och gömmas när vi verkligen är inne på sluttampen av bygget. Vem får egentligen äran att slutligen trycka på power-knappen?

Intro/outromusiken är gjord av Magnus Blix.

Sponsras av Inet.se

Denna artikel produceras i samarbete med Inet.se. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan FZ fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för läsaren.