Grekisk tragedi eller en spartansk glädjespark i solarplexus? Vi har testat en tidig version av nästa Assassin's Creed.

Assassin’s Creed: Odyssey känns ganska omgående som en uppföljare som bygger vidare på mycket av det som gjorde Origins så omtyckt. Vilket är ett gott tecken då lönnmördarnas besök i Egypten lyckades vända en ganska så negativ trend för serien. Men samtidigt som spelvärlden ska bli ännu mer öppen har också mer fokus lagts på det inre, din egen resa genom historien. Ubisoft säger uttryckligen att detta ska bli mer som ett rpg.

RPG = Möjligheten att skapa din egen karaktär

Att du direkt behöver ta ställning till om du vill lira som kvinna eller man är bara det första av många beslut du kommer behöva ta, vilket stöttas av ett nytt dialogsystem. Det snackas redan nu om multipla slut (vissa som kommer anses vara dåliga, och vice versa). Ubisoft tryckte mycket på detta under en presentation vi gästade på söndagsmorgonen där vi också fick spela en tidig version av spelet. Eftersom jag aldrig har fastnat för Eizo, Kenway och de andra smygmördarna fick Emil ta rodret, faktiskt lite bokstavligen då skepp, och strider sinsemellan dem, är en stor del i Odyssey.

Vid minsta tvivel - spartaspark!

Vi befinner oss på Delos-ön, ungefär strax under 20 timmar in i spelet och huvudkaraktären (det manliga alternativet) har hunnit växa till sig till nivå 18. Vi är där för att ett gäng rebeller (vilka vi hittar nedsupna i en grotta) har kallat på hjälp för att befria ön från en elaking som styr den med järnhand. Rent teoretiskt skulle vi kunna rida rakt in på gårdsplanen vid hans hus och kräva blod men det är mer taktiskt att utföra uppdrag som försvagar försvaret.

Vår spelstund blev en samling mer eller mindre dråpliga försök att spartansparka folk över diverse stup och ramma båtar så snabbt årorna håller. Hör oss sammanfatta intrycket och se gameplay i videon!

Skicka en rättelse
@Mortaigne: Haha. :D Vem är du? (https://www.youtube.com/watch?v=MwUSllekbb0) Vem är jag? Levande charader 13/06 Okej, hade nog föredragit att de la ner den sidan helt. 12/06 Är...är du jag? ;) Håller med till fullo. 12/06 Nej, från och med Origins så har dom påbörjat en ny nutidshistoria med en annorlunda "Desmond-karaktär" som man får följa, men säger inget mer än så. 12/06 Ubisoft är rätt överlägset när det kommer till positiva presentationer av sina spel under denna E3. Jämför man med den enorma besvikelsen på nya Fallout online spelet till den rätt ljumna trailern för Cyperpunk 2077, till de sista dödsrosslingarna från... 12/06 Har de lagt ner framtidsstoryn från tidigare spel, ursäkta frågan, är inte så invigd i spelen nuförtiden. 12/06 @Robilitoow: Man kan tro att är ett årligt släpp då det är Ubisoft som släpper det, men det ÄR 2 olika studios som gjort Origins och Odyssey inte en studio som hastat ur sig 2 AAA spel på 1 år. Det har tagit betydligt längre än så. Jag älskade Origins... 12/06 Såg väl trevligt ut så här långt, några små saker jag tänkte på: *Verkar inte finnas någon vindriktningsfunktion vid sjöslagen än om man tittar på fiendeskeppen. *Va för spartan skulle använda en pilbåge, ansågs inte det vara en ynkryggs vapen? *Spelade... 12/06 Drog igång Origins på min Xbox One X häromdagen...jag är frälst! De här "nya" Assassins Creed-spelen är ju ett gigantiskt kliv framåt på alla plan; gameplay, questing, open world, GRAFIKEN! ;) Odyssey ser grymt ut ju. 12/06 Animationerna är ju helt brutala. Kolla bara lipsync och facial animations när karaktärerna pratar. Man kan läsa vad dom säger bättre än i verkligheten. Gillar 300 temat blandat med dom grekiska gudarna och gamla vetenskapsmän/filosofer som sokrates,... 11/06