Beskeden om #From Dusts kopieringsskydd till pc har varit allt annat än kristallklara. I slutet av juli skrev vi att det inte skulle bli något sådant alls, men förra veckan meddelade #Ubisoft att de skulle kräva verifiering via internet inför varje session. Vad är egentligen sant?

Sanningen visar sig vara till spelarnas favör. Ubisoft kommer att slopa drm-skyddet, men det kommer att dröja ett par veckor innan patchen släpps som tar bort skyddet. Via sitt eget forum låter de hälsa att förra veckans nyhet missförstods.

– Vi förstår att ett av våra inlägg i From Dusts forum, angående krav på verifiering, inte var tydligt nog. Vi ber om ursäkt för detta. Vårat tech-team jobbar på en patch som ska släppas om ungefär två veckor och kommer att eliminera alla krav på verifiering. Vi behöver tiden för att säkerställa att de som redan påbörjat spelet, och vars sparfiler ligger på våra servrar, kommer att få sina filer och spara dem lokalt. När väl patchen är klar kommer de nuvarande spelarna automatiskt få uppdateringen vid nästa login och därefter kommer spelat fungera offline till 100 procent.

Den här gången är Ubisoft allt annat än otydliga, eller hur?