Ubisofts ständigt omtalade drm-skydd slopas helt i gudasimulatorn From Dust – men det dröjer cirka två veckor. Då släpps en patch som tar bort kravet på uppkopplad verifiering inför varje spelsession.

Beskeden om #From Dusts kopieringsskydd till pc har varit allt annat än kristallklara. I slutet av juli skrev vi att det inte skulle bli något sådant alls, men förra veckan meddelade #Ubisoft att de skulle kräva verifiering via internet inför varje session. Vad är egentligen sant?

Sanningen visar sig vara till spelarnas favör. Ubisoft kommer att slopa drm-skyddet, men det kommer att dröja ett par veckor innan patchen släpps som tar bort skyddet. Via sitt eget forum låter de hälsa att förra veckans nyhet missförstods.

– Vi förstår att ett av våra inlägg i From Dusts forum, angående krav på verifiering, inte var tydligt nog. Vi ber om ursäkt för detta. Vårat tech-team jobbar på en patch som ska släppas om ungefär två veckor och kommer att eliminera alla krav på verifiering. Vi behöver tiden för att säkerställa att de som redan påbörjat spelet, och vars sparfiler ligger på våra servrar, kommer att få sina filer och spara dem lokalt. När väl patchen är klar kommer de nuvarande spelarna automatiskt få uppdateringen vid nästa login och därefter kommer spelat fungera offline till 100 procent.

Den här gången är Ubisoft allt annat än otydliga, eller hur?

Det krävs en hel del arbete innan From Dust ska vara intressant, oavsett DRM. Dock så kan man hålla tummarna för att den här historien får dem att ändra inställning andra spel som släpps längre fram. 24/08 Lite cred till Ubisoft som åtminstone fixar det i efterhand, dock feta minuspoäng för att slarva så extremt överlag med hela portningen! Nån annan än jag som la märke till prisjaktlänken i artikeln? 449kr som enda och bästa pris????? Det kostar €14.99... 24/08 Cred till Ubisoft som åtminstone rättar till misstaget och inte på bekostnad av alla kunder. 23/08 Totalt waste of money, trodde det skulle vara lite mer likt Popolous some det var ngn resencent som sa! Helt osant, känns som ett facebook spel me bra grafik :( 23/08 Vågar man hoppas att de ska ha lärt sig nåt och släpper Anno 2070 utan DRM också? 23/08 Blev osäker, så jag läste det igen och det du säger verkar stämma. Var nog jag som blev positiv av det hela med att de gjorde något rätt och tolkade det andra helt fel.. 23/08 Är inte det där mer folks önskemål än bekräftade saker? 23/08 Ett bra drag av dem, men jag skulle gissa på att de inte gör det för att vara snälla utan snarare för att slippa betala tillbaka alla köpare för att de slängt ut pengar på deras skräp. Vad FZ inte nämner, men som andra gör, är att patchen även ska inneh... 23/08 Testade spelet, tog ett par minuter innan jag avinstallerade det. :o 23/08 Finns det någon demo till denna spel? 23/08
Skicka en rättelse