Microsoft fastslår en gång för alla att Master Chief inte återvänder till datorer.

Trots att Xbox fått en allt starkare koppling till aktuella Windows 8 kommer inte Master Chief att rädda världen på pc genom #Halo 4. Det är kanske inte så förvånande med tanke på att #trean inte portats till datorer och både ettan och tvåan tog lång tid på sig. En talesperson från Microsoft beslutet på följande vis till Penny Arcade Report.

– Halo 4 är specifikt designat för Xbox 360 och medan vi alltid undersöker nya sätt att bredda varumärket och dela Halo-upplevelsen med så många fans som möjligt finns det idag inte några planer på att porta Halo 4 till pc.

Artikeln på PA Report spinner vidare på hur spelet skulle passa perfekt på datorer, särskilt med de nya möjligheterna att skapa eget innehåll i Forge. Det hade kanske också gjort ett väldigt bra jobb med att mjuka upp alla de som är skeptiska till nyheterna i Windows 8 om det fungerat som en lanseringstitel.

– Halo 4 är det bästa spelet i serien och bevisar tyvärr hur illa Microsoft hanterat pc-delen i sin affärsverksamhet. Det är ett fantastiskt spel men en missad möjlighet, skriver skriventen Ben Kuchera.

Det beror på hur man tänker. Enligt mig är Halo det bästa spelet som finns, inte för gameplayen, utan för universumet och storyn. Det finns ungefär tio böcker om Halo som jag tycker att man ska läsa. Om man tänker på gameplay tycker jag också att det... 08/11 Hade Halo till xbox när jag var yngre och har Halo 2 till PC. Hade gärna spelat Halo 3 och 4. Men får väl vara utan dessa spel då. Mm, bra spel. Men på tok för få som spelar det. Fick en tår i ögat för några månader sedan då jag fick se att det var väld... 08/11 Vad SYND! Då borde ju 5an komma till PC iaf, eller 6an 08/11 Du har fel. Det finns en mycket bra anledning att inte släppa det till PC. Halo säljer konsoller. 07/11 FPS till PC är som ballongen på snöret.. dvs där de ska spelas.. :P 07/11 samtidigt som jag tycker att det är synd för att jag skulle gärna spela spelen på pc, så förstår man microsoft. Jag har ett xbox som jag aldrig spelar på längre, och det enda som håller kvar mig är Halo... De tjänar på att hålla kvar det bara på xbox :( 07/11 Mm, dagen innan Halo Reach släpptes, sålde jag min 360. Jag har spelat Halo CE Halo 2, Halo 3, Halo 3 ODST och Halo Wars. Men då jag spelade trean var jag inte riktigt insatt i Halos universum, däremot är jag det nu och skulle verkligen vilja spela om... 07/11 Har ju unreal tournament, mkt bättre! 07/11 Om det inte funnits bra spel till PC så hade jag nog kört Linux. MS vill att jag skall köra W8 på min PC och spela på Xbox men icke! 07/11 Men microsoft tjänar inget på att släppa spelet på PC, läste du ens vad jag skrev? När dem säljer Halo 4 så får dem inte precis alla 400-500kr som spelt kostar utan alla ska ha sin del. Så varje kopia av Halo 4 som hade släppts till PC hade inte gett... 07/11
Skicka en rättelse