FZ-redaktören Carl Johansson-Sundelius har testat virtual reality-mojängen Oculus Rift och bloggat om sina första intryck. Han tycker att maskinen lämpar sig särskilt väl till långsamma, mysiga spel. Kanske får han ytterligare ett sådant att lägga vantarna på i framtiden, då utvecklarna av det hyllade indiespelet #Gone Home uttryckt intresse av att utveckla stöd för Oculus Rift till spelet.

Gone Home handlar om att i lugn och ro utforska familjen Greenbriars hus för att upptäcka vad som hänt dem, och sedan gå hem igen. En interaktiv berättelse som man upplever i egen takt.

Sent svar, men ja! :) 28/08 Spelet är bra men väldigt dyrt för det lilla man spelar (tog strax över en timma för mig att klara). 19/08 Visste inte att spelet var ute. Är det värt att skaffa eller ska man vänta på OR? EDIT: Tydligen är det ute på steam sedan 15e Augusti. Så släpptes för mindre än en vecka sen. 19/08 Personligen så anser jag att Gone Home är en av de mest fascinerande story-drivna spelen jag spelat just av den orsaken att spelet handlar om att lära känna människor samt att komma de in på skinnet genom att utforska deras dagliga omgivning.Måste säga... 19/08 Har du provat Dear Esther? :) 19/08 Det är väl då man klär av sig naken och duschar eller springer rädd igenom skogen och snubblar på en liten kvist. 19/08 Man spelar en tjej som varit på jorden runt resa och ska komma hem till familjens nya hus. När hon väl kommer fram är ingen hemma och du ska springa runt och ta reda på vad som hänt. Ganska obehagligt hus.. Stort... Mörkt... Och inte är det trevligare... 19/08 Äntligen ett spel som låter mig uppleva 90 talet som en ung flicka i tonåren. Något jag önskat mig hela mitt liv.... Skämt åsido det är roligt att det kommer lite nyskapande spel som inte bara handlar om att skjuta soldater eller monster. Tror det kan... 18/08 Googlar man lite så verkar det inte vara jättesvårt att lägga til stöd för Rift i OpenGL heller. Med tanke på att John Carmack är med och utvecklar Oculus Rift och man antagligen inte vill begränsa brillorna till en enstaka plattform så kommer man nog... 18/08 Såg värdelöst ut iallafall på Trailern. 18/08
Skicka en rättelse