I England slogs rekordet för den snabbaste säljande konsolen men Microsoft kontrade på hemmaplan.

I fredags sparkades julförsäljningen igång för många, det man i USA kallar för Black Friday, och med både Xbox One och Playstation 4 i butikshyllorna var det en viktig helg för båda Sony och Microsoft.

I England slog Playstation 4 försäljningsrekord och blev den snabbast säljande konsolen någonsin i landet med 185 000 enheter, ett rekord Sony PSP haft sedan 2005. I USA dominerade Xbox One och faktist även Xbox 360, med över hälften av marknadsandelarna (31 respektive 30 procent). Playstation 4 hamnade på fjärdeplats över de mest köpta konsolerna, med föregångaren på en knapp bronsplacering.

På spelfronten tog #Call of Duty: Ghosts hem förstaplatsen, medan #Disney Infinity lär hamna under många granar i jul. Konkurrenten #Skylanders: Swap Force följde tätt därefter och på fjärdeplats fortsätter #Grand Theft Auto V att håva in pengar åt #Rockstar.

Statistiken kommer från sajten Infoscout som säger sig ha kartlagt över 102 000 shoppare och dryga 714 000 produktköp.

Tack till Threezool för detta #nyhetstips!
Det som är hemskt här är att du med största sannolikhet har en hel del rätt i detta. 03/12 Rätta mig om jag har fel, men det är väl bara i dom nordiska länderna alla inte fick tag på någon ps4:a? 03/12 Ni överanalyserar. Anledningen till att xbox one sålde mer på black friday är helt enkelt för att Cartman köpte en på black friday i south park! :-). Stan däremot köpte en ps4, valet är väl ganska givet då ;). 03/12 Många kommentarer jag sett från folk i USA hävdar att det just verkar finnas XBONE kvar över allt medan PS4 inte går att få tag i. Jag tror däremot att PS4 står sig rätt bra om man kollar på globala marknaden :) 02/12 Värst vad folk blir defensiva när det kommer till konsollval. Väldigt många som måste hävda att deras val är rätt och de andras är fel. Själv kommer man vänta ett tag tills de riktiga next gen-spelen kommer till konsollerna, dvs inte launchtitlar eller... 02/12 Men nu börjar det bli läge att sakffa en WII U. Premium släppet som nu finns o köpa inkl. både windwaker och något mario spel kan ju fås på nätet för en 2500 kr. Det är inte dyrt alls. Och jag stod inne på lokala game butiken idag och hörde faktiskt fle... 02/12 Jo men titta på siffrorna. Så här dåligt sålde inte ens gamecuben under en tidsperiod då konsollmarknaden var en bråkdel så stor som den är idag. Wii U är i stora problem och jag tror inte det kommer bli så mycket bättre. Jag hoppas jag har fel men dage... 02/12 Det låter inte vidare sannolikt. Nintendo har medvetet valt sedan Gamecube-tiden att lägga sig i under konkurrenterna i ren prestanda för att slippa kivas vara konsol nummer tre med identiska specs som slåss om samma konsumentgrupp som MS och Sony. Titt... 02/12 Wii U är tyvärr döende. Nintendo måste droppa priset rejält och det omedelbart. Max 1500 spänn sen kanske Wii U har en chans att överleva 2 år till. De bör redan nu försöka ta fram en ny konsoll till julen 2015. Gör den kraftfullare än PS4 och släpp den... 02/12 Inte undra på varför det blev defekta Ps4or när dom fick så pass mkt smällar på sig. Skämt åsido :) 02/12
Skicka en rättelse