I samband med att Valve presenterade Steam Machines-projektet i november annonserades även den nya tjänsten In-Home Streaming. Som namnet antyder låter det dig strömma dina Steam-spel till andra datorer genom ditt hemmanätverk - låta din kraftiga spelburk stå för muskelkraften samtidigt du njuter av spelet på din klenare laptop, som exempel.

Att slåss mot spindlar funkar bra - om de väntar på sin tur

Tjänsten betatestas fortfarande och med tanke på tidigare försök att streama spel, via Onlive eller Gaikai, är många naturligt skeptiska. Två personer på sajten Rock Paper Shotgun har dock låtit spelbibliotek flöda genom nätverket och fastän det inte har fungerat helt klockrent är de positiva.

– Det är i princip obrukbart för mig just nu men jag är helt såld på den teoretiska funktionen, och är redan imponerad av den tidiga implementationen. Jag ska skaffa en ny mini-pc om några veckor som kan det kan funka bättre med, något som jag blir exalterad av. Jag var inte beredd på att bli övertygad så snabbt.

Båda har olika nätverks- och hårdvaruförutsättningar och i dagsläget sköts datakompressionen (och dekompressionen) endast av processorn, vilket kan bli en flaskhals. Särskilt på äldre datorer utan multipla kärnor. Deras diskussion är intressant och redan idag verkar omgångsbaserade spel såsom #Might & Magic X: Legacy fungera utan några direkta bekymmer.