Lika plötsligt som #Flappy Bird dundrade upp i topp på Google Plays och Itunes Stores topplistor, lika plötsligt har det försvunnit. Upphovsmannen Dong Nguyen meddelade i lördags utan förvarning att den sidscrollande plattformaren skulle tas ner inom 22 timmar, och vietnamesen visade sig vara en man som står sina ord – Flappy Bird kan inte längre hämtas till Android- eller Ios-enheter.

Det innebär att Nguyen säger nej tack till annonsintäkter på i trakterna av 50 000 dollar per dag. Anledningen? Han orkar inte med det längre.

Det har spekulerats kring att spelet dras tillbaka för att det påminner för mycket om miljöerna i #ett visst rörmokarspel, men Nguyen förnekar att så är fallet. "Det har inget att göra med juridiska frågor. Jag kan bara inte ha det kvar.", skriver han. Han fortsätter: "Jag kan säga att Flappy Bird är en framgång för mig. Men det har också förstört mitt enkla liv. Så nu hatar jag det."

Flappy Bird släpptes till Android och Ios i maj förra året. Det hade rykte om sig att vara löjligt svårt, och möjligheten att dela sina resultat med vänkretsen kan ha bidragit till framgången.

Så håll hårt i spelet om du har det installerat. Enheter med Flappy Bird på auktioneras för närvarande ut på Ebay för svettiga priser – en Galaxy S4:a vill säljaren ha minst 600 dollar för, och en Iphone 5 kostar 2500 dollar. Vilket känns lite dyrt, även om nallen har 64 GB lagring...