Ett spel om sorg, depression och föräldraskap är nära målet på Kickstarter - se den nya filmen.

På söndag avslutas Kickstarter-kampanjen för den svenska indietiteln #A Song for Viggo, ett spel som handlar om sorg, depression och föräldraskap. Det tar avstamp i något så traumatiserande som att råka döda sitt eget barn och det har skapat starka reaktioner, såväl positiva som negativa. Vissa menar att spel bara ska vara en verklighetsflykt, något som underhåller, medan andra välkomnar modet i att göra något annorlunda.

Indieutvecklaren Simon Karlsson

De senaste åren har vi också fått uppleva titlar som faller utanför ramarna för det som traditionellt sett har kallats just spel. Interaktiva upplevelser såsom #Gone Home och #Dear Esther är så långt från Call of Duty och Super Mario man kan komma men har också hyllats brett.

Spelet skapas med stop motion-teknik och medan lera är ett ganska vanligt material i sådana sammanhang har utvecklaren Simon Karlsson valt att arbeta i papper. Du kan se några av de senaste bilderna och en film som visar arbetet med att bygga upp det grannskap där den sörjande familjen bor.

Fotnot: redaktionen har kopplingar till Simon Karlsson men skulle med största sannolikhet ha rapporterat om spelet ändå.

Skicka en rättelse