Nätbutiken slår fast att en dollar inte kostar en euro.

Nätspelbutiken GOG.com har sedan starten samlat gott om förtroendekapital genom att sälja drm-fria spel. När en omarbetad version av sajten nu lanserats passar man samtidigt på att presentera två trevliga nyheter – en filmtjänst och jämnare priser mellan olika valutor.

Det går nu att välja om man vill betala i USA-dollar, euro eller landets lokala valuta. (Kronor finns dock inte.) Det intressanta är att GOG inte väljer att översätta en dollar till en euro – ett spel som kostar 9,99 dollar går loss på växlingskursmässigt rättvisare 7,49 euro. Båda landar då i trakterna av knappt 70 kronor. Men GOG skriver att den här prissättningen av olika skäl inte fungerar för alla spel, och i de fall där man betalar mer i t.ex. euro för spelet än i dollar ger GOG tillbaka mellanskillnaden i form av Store Credit.

Den nya filmtjänsten erbjuder inledningsvis 20-talet dokumentärer på temat spel och internet, och de drm-fria (vad annars?) rullarna kan antingen tankas hem eller ses strömmande. Målet är att fylla butiken med klassiska filmer och tv-serier. Inledningsvis är två av filmerna – The Art of Playing och TPB AFK: The Pirate Bay Away From Keyboard – gratis.

Skicka en rättelse