I en stor razzia i dag med 50 inblandade poliser har det på ett tiotal platser i landet genomförts husrannsakan på kontor och i bostäder, och tre personer är tagna till förhör.

Det är svenska BitTorrent-sajten The Pirate Bay som står i fokus, vilken polisen misstänker har varit en central aktör i fildelningen, och misstankarna rör brott mot lagen om upphovsrätt.

Länskriminalen i Stockholm tillsammans med Rikskriminalpolisen och polismyndigheterna i Västra Götaland och Västmanland står bakom aktionen.

- Vi har beslagtagit flera servrar som ingår i systemet för The Pirate Bay, säger Ulf Göranzon, presstalesman på Länskriminalpolisen i Stockholm, till TV4.se.

Organisationen Antipiratbyrån var inte sena att haka på nyheterna, men det är oklart huruvida det var en mediaorganisation som låg bakom polisens razzia. Henrik Pontén, jurist på Antipiratbyrån kommenterar till TV4.se.

- Det här är en polisaktion som genomförts av polisen, men många svenska upphovsmän är berörda av den här verksamheten. Vi på Antipiratbyrån, tillsammans med andra rättighetshavare har därför gjort en polisanmälan.

FZ fortsätter att bevaka händelsen.

thepiratebay har kommit igång igen såg jag 06/06 Nja alltså jag menar bara att de väljer själva om de vill eller inte. Ville bara förstå det hela med att "om vi laddar hem deras musik så hjälper vi dem"-grejen 04/06 Den här threaden börjar spåra ut nu..Den borde ha självdött för länge sedan..:P 04/06 Jag tror du kraftigt överskattar artisters valmöjligheter. Jag tror inte man kan välja och vraka bland kontrakterbjudanden. "Take it or leave it, det finns 10 andra band som ger sin högra hand för det här kontraktet där vi utnyttjar dig till max." Lite... 04/06 Hur kan du ha tid att tjafsa med pirater när du ska ut och rädda världen? Jag antar du aldrig dricker på allmän plats, alltid håller hastighetsbegränsningarna och 3-sekundersregeln och är en komplett mönstermedborgare? Du har väl även gjort FN-tjänst,... 04/06 I see. Jo visst ska största delen av pengarna gå till artisten. Men som jag förstår det är det väl artisten som väljer bolag och går med på deras villkor? Hur det än är får väl artisten mindre pengar om man inte köper musiken...eller? Mvh/Per 04/06 Apropå ideer så har jag å min polare kommit på ett sätt att drastiskt dra ner på piratkopieringen av spel. Man skulle av varje spel kunna göra två versioner. Den ena kan man ladda ner gratis, fast den innehåller reklam. Den andra versionen köper man i... 04/06 lol självklart kommer "någon" sno ideen vad trodde du :D Haha 04/06 jag har varit inne på samma/liknande tankar tidigare (långa väntetider på tåget i Nässjö ibland hehe) - och det är helt klart en riktigt schysst affärside, stor chans att automatiskt bli störst och bäst eftersom ingen annan har lagt energi och resurs... 04/06 Bert:host:Karlsson:host: 04/06
Skicka en rättelse