Imorgon är det Halloween, vilket direkt för tankarna till skräckspel. Det finns ju ett helt gäng sådana, inte minst sedan indiescenen blommade ut på allvar och tillät mindre utvecklare att skapa spelen ur sina mardrömmar.

Ibland brukar det första #Resident Evil-spelet från 1996 tillskrivas positionen som det första skräckspelet. Sedan dess har det släppts många obehagliga äventyr. #Amnesia: The Dark Descent, #Outlast, #Eternal Darkness: sanity's requiem och väldigt många fler.

Vilken är din personliga favorit? Vilket spel har fått dig att i panik stänga av teven eller trycka på paus? Finns det rentav något spel som varit så läskigt att du inte vågat spela klart det? Tipsa varandra om de bästa skräckspelen nedanför!

Skicka en rättelse
"Dead Space". Vet, mainstream och ett IP som gått överstyr, men ettan var tamefan läskigt och skrämde skiten ur mig många gånger. Men hela atmosfären att gå runt på skeppet i mörker och höra en avlägsen röst viska saker var ohyggligt otrevlig... loved... 01/11 Haha, jag är beredd att hålla med! Väldigt mörk och obehaglig stämning i det spelet. Panikkänslan som uppstod första gången jag öppnade dörren in till Butcher och hör hans kända fras är rätt svårslagen. 31/10 Nu är det väldigt längesen man spelade vissa av dessa titlarna, så det är möjligt att man inte hade påverkats lika mycket idag som man gjorde då, när man var lite yngre. Personligen klarade jag inte att spela Silent Hill 3 mer än en timme åt gången p.g.... 31/10 Silent hill 2 ingen konkurrens. 31/10 Ja, fan vad man satt och skrek framför datorn till AvP, det var min första lite dyrare dator, så det gick att spela med maxinställningar. 31/10 Clive Barker's Undying, kanske inte det läskigaste man sett men som yngling ihop med några kamrater som satt runt en vid datorn adrenalinstinna som fan och bara skrek rakt ut när det hände grejer. sömnproblem nätterna efter och så vågade man ju inte rik... 31/10 "Ibland brukar det första Resident Evil-spelet från 1996 tillskrivas positionen som det första skräckspelet." Öhh va? Av vem då? Alone in the dark kom ju redan 1992 av Infogrames. Fick ju t o m utmärkelse i Guinnes records gamer edition 2008 som "First... 31/10 Resident Evil till PS1. Alltså det första Resident Evil. Det var för sin tid ett otroligt bra och banbrytande spel. Jag minns hur jag och kompisarna satt och spelade på helspänn hela tiden. Minns en sekvens när man gick i en korridor i herrgården, när... 31/10 Jag har ett flertal spel som har påverkat sinnena med skrämsel/adrenalin genom åren. Crystal Dragon: Amiga. Detta spel utspelar sig i klassisk RPG-miljö och i ett 23 nivåer stort slott med varierande storlek på kartorna. Till skrämseln hör 3 av nivåerna... 31/10 Jag skulle säga F.E.A.R. (2005) som det läskigaste.. man var ung och dum, spelade det i ett riktigt mörk rum med hög volym i lurarna. Grymt spel. Spelar inte skräck spel alls idag då det inte är något som jag tycker är speciellt bra. Där emot kunde jag... 31/10