Det går bra nu, tror Excel-folket.

Nintendo Switch säljer som sval dryck och huvudvärkstabletter på nyårsdagen, och analytiker tror nu att konsolen kan komma att bli mer framgångsrik än storsäljaren Wii, skriver Nasdaq.com.

Man räknar med att Nintendo kommer sälja 110 miljoner Switch-konsoler under sin livstid, mot Wii som såldes i 102 miljoner exemplar. Uppskattningen bygger på tre faktorer: Nintendo har nu möjlighet att producera många Switch-konsoler (i början rådde brist), fler tredjeparsspel släpps nästa år och hushåll kommer köpa fler än en Switch-konsol.

Switch kan bli en säljsuccé, spår analytiker.

Wii blev förra konsolgenerationens vinnare, och den är Nintendos mest framgångsrika stationära konsol (bärbara DS och Gameboy har sålts i 154 respektive 118 miljoner ex). Konkurrenterna PS3 och Xbox 360 köptes i ungefär 84 miljoner exmeplar vardera, och föregångaren Wii U stannade på blygsamma 13,5 miljoner.

Switch släpptes i början av mars 2017, och i september tillkännagav Nintendo att den sålts i 7,5 miljoner. Det är någorlunda samma säljtempo som Wii på sin tid.

Andra analytiker har förutspått ungefär 13-14 miljoner sålda Switch första året, och massiva 130 miljoner till år 2022.

Nintendo redovisar regelbundet säljsiffror för både hård- och mjukvara, oavsett om de säljer bra eller dåligt. Det blir därmed spännande att följa Switchens utveckling.

Jag har originala 3DS; och det var märkbart tydligt att slog man av 3D-effekten så vart det mer fps (bättre flyt och behagligare för ögonen) i spelen än med 3Dn på. Har inte testat New 3DS då jag inte kände att jag ville köpa en till konsol (t.ex. att... 27/11 Nä vet inte, har en 3dsxl och inte upplevt något speciellt, då har jag ändå testat typ alla spel också. Tyckte till och med att 3d'n var rätt bra i tex New Super Mario Bros. 2, zelda a link between worlds och luigis mansion 2. Enda jag kan klaga lite... 25/11 "hushåll kommer köpa fler än en Switch-konsol." What. 25/11 Jag förstår inte folk som säger att de använder Switchen on the go, jag har inte sett en enda på stan eller bussen som sitter med en Switch. Stardew Valley och Axion Verge har jag tyvärr inte hört talas om. För min del är det endast Odyssey som är intre... 25/11 Jag hade Wii, jag tyckte aldrig att konsolen i sig var dålig, och inte heller mina polare som hade konsolen. Den hade roliga titlar att kunna köra mot andra lokalt. Det är det jag tycker Wii U saknade var intressanta titlar. Jag har Wii U men endast 5... 24/11 @xverminator: Är rädd det kommer slå tillbaka om något år när folk inser att konsolen är för klen och går miste om viktiga 3:e parts AAA titlar. Nintendo Wii sålde i 102 miljoner exemplar, nästan 20 miljoner fler än Xbox 360 och PS3 som sålde runt 84... 24/11 Ja det behöver man, iaf vissa! Ingen vill ha lootlådor, men däremot prestanda så man kan köra fler olika typer av spel utan att behöva banta ner dem kraftigt. Det ena behöver inte utesluta det andra. Det finns många spel som är "värdelösa" på Switch med... 24/11 Behöver man "viktiga" 3:e parts AAA titlar? lootlådor och yta före gameplay känns det som det mesta är idag från "AAA industrin" förrutom Nintendos egna. 24/11 Har man kids hemma så är Switchen given, ungarna älskar den. Om man bortser från Mario och Zelda så har man väl inte så mycket användning av den. Då kan man lika gärna köra PC MASTER RACE ^^ 24/11 Är väl kanske lite felaktigt att påstå att Wii blev förra generationens vinnare. Visst, mätt i antal sålda enheter, absolut. Men som stabil inkomstkälla för företaget, och påverkan på aktieutvecklingen - Njae... Hela debaklet med WiiU stammar dessutom... 24/11
Skicka en rättelse