Det i särklass mest uppmärksammade utspelet under The Game Awards stod Josef Fares för som riktade kängor mot såväl loot-lådor som Oscarsgalan. "Fuck the Oscars!", löd sammanfattningen.

Look, the Oscars should fuck themselves up. This is the shit! I’m telling you — this is, this is the real shit!

För Polygon berättar den A Way Out-aktuella kreatören att han inte ångrar utspelet. Däremot försöker han förklara det, och essensen är att spel som konstform ska tas på allvar.

Jag kan inte förändra den jag är. Det är väldigt svårt att kontrollera. När jag blir uppspelt är det som om ... det är svårt att kontrollera. Det är nästan som att jag, i mitt huvud, vill säga någonting men att min mun istället ger utlopp för allting.

Fares säger att han drogs med i stundens hetta men att han skulle uttrycka samma åsikter oavsett om miljoner såg honom live på The Game Awards. "Fuck the Oscars"-citatet är ett exempel på när han misslyckas med att förklara sin ståndpunkt tydligt nog. Intentionen var att Oscarsgalan skulle illustrera mindervärdeskomplexet spelen känner för andra former som filmer och tv-serier.

Det är ett exempel. Det är inte som att jag har något emot Oscarsgalan. Men det är mycket snack om att detta är 'som Oscarsgalan'. Som om 'vi försöker vara Oscarsgalan'. Och kom igen. Det är dags att människor inser att spel är en seriös konstform.