Blodsugaren får massor av hiss och diss.

Vampyr är en salig blandning av gröttjock goth-atmosfär, trötta strider och B-filmskänsla, slog Joakim Kilman fast i sin recension från i natt. En salig bladning av bra och dåligt, om man så vill. En titt på vad övriga kritikerkåren tycker visar samma tendens – betygen svänger vilt, blandningen av riktigt höga och rätt låga omdömen är påtaglig.

Metacritics summering visar i nuläget (35 recensioner) ett snitt på inte särskilt varma 73. Men, hela fem recensioner ligger på 88 eller högre (de räknar ju om alla betyg till 100-skala), och knappt hälften (17 stycken) ligger på 80 eller högre. Vilket normalt signalerar ett riktigt varmt mottagande överlag.

Men, i andra änden ser det likadant ut. Råa sågningar saknas visserligen helt, men åtta recensioner har Metacritic-omräknade 60 eller lägre i betyg, och 16 stycken ligger på 70 eller lägre. Sen ska man förstås vara medveten om att ett 60 av 100 verkligen inte signalerar ett bra spel, medan 3 av 5 (som ju översätts till 60 av 100) brukar betyda okej eller bra. Med andra ord: det blir skevt när man direktöversätter betygsskalor, utan hänsyn till vad varje betyg faktiskt betyder.

Går vi till Steams användarrecensioner ser läget ljusare ut. 71 procent av 333 användare har satt positivt omdöme.

Trots mitt tidigare gnäll så köpte jag det... på grund av ACG 06/06 Nu har nyckeln kommit iaf o håller på att tanka ner det till Steam. Läste en användarrecension på Steam Store att det tyvärr inte går att huka sig när man smyger, eller kunna hoppa i spelet vilket var klantigt att inte implementera. 05/06 Av IGN får det Good betyg d v s en 7:a: Despite some technical issues and systems that are undercut by a lack of difficulty, Vampyr is a genuine, good vampire story in a well-realized world. 05/06 Köper bara av de största med bra betyg hos Kinguin. Aldrig några problem hos de av hundratals genomförda beställningar. Gick på en nitlott 1 gång där en säljare vid namn "Denis Glebkin" frestade med ett alldeles för lågt pris som jag girigt chansade på.... 05/06 1-10 är ganska skitig skala dock då allt under 7 (ibland allt under 8) är dåligt. Varför ska man ha ett betygssystem där bara 3-4 siffror är bra? Personligen gillar jag när det är lite simplare. Är spelet bra eller dåligt? Mer behöver man inte veta. Tex... 05/06 You get what you pay for. G2A och Kinguin är ju typ 90% enskilda personer som säljer nycklar så att det blir förseningar innebär väl att kontakten som köpt/snott nycklarna från något u-land inte lyckats leverera. 05/06 Fan har inte fått min nyckel ännu. Beställde hos G2Play via Kinguin för 291:- för några dagar sedan. Så här sena har de aldrig varit med att skicka ut deras CD-Keys. Köpt av de flera gånger. Angående spelet så har jag sänkt mina förväntningar. Många kla... 05/06 Jag kommer köpa spelet på någon REA, det som avskräcker mig är just att omdömena är så olika, sedan tycker jag spelet ser lite märkligt ut, som att de inte hade tid att göra det klart. 05/06
Skicka en rättelse