Vänta dig hårda strider i 1400-talets Japan.

Mitt i Microsofts tsunamivåg av spelpresentationer fick vi äntligen veta vad Fromsoftwares nästa spel heter. Namnet blir Sekiro: Shadows Die Twice, och precis som med Dark Souls och Bloodborne handlar det om actionrollspelande.

Sekiro är namnet på huvudkaraktären, en krigare med protes som ersättning för en förlorad arm. Hans mål är att skydda en ung, högt uppsatt makthavare mot fientliga klaner i ett Japan under Sengoku-perioden på sent 1400-tal.

Sekiro: Shadows Die Twice släpps till pc, Xbox One och PS4. Releasesiktet är inställt på tidigt 2019.

Mina tankar går åt Tenchu faktiskt. Det här tror jag kan bli bra som tusan. Men jag hoppas innerligen att man kommer kunna välja japanskt tal i ett spel som utspelar sig i Japan. Engelskan här var bara bedrövlig, alltså välgjord men passar inte in. 12/06 Så jävla glad att de vågar satsa på något nytt och (tillfälligt) lämnar Soulsborne-receptet. Jag tokälskar verkligen Soulsborne, From har i princip förstört mig för andra spel, allt känns platt och meningslöst i jämförelse. Men nu ska det dom sagt bli... 11/06 Shit vad märkligt, jag har spelat ett spel som ser exakt likadant ut, det heter Nioh. Jag hade så stora förväntningar och blev helt klart besviken, men From Software kan ju alltid överraska. 11/06 Spela lite Worms och öva upp dina ninjarepkunskaper lite. ;) 11/06 FromSoftware är det nästan tabu att kritisera vilket är tråkigt, jag personligen har dock aldrig varit särskilt imponerad av kvaliten på Dark Souls. Bloodborne däremot tyckte jag va mycket mer polerat. Denna trailern va helt enkelt inte välgjord. Hälfte... 11/06 Sekiro är varken ett nytt Dark souls eller Nioh, utan ett nytt och annorlunda perspektiv inom själva souls-genren. I Sekiro verkar det (ifrån trailern att döma) handla mer om att krama väggen och försöka slå ut vakter en och en, utan att dra till sig... 11/06 @Kassler: Hade väldigt gärna sett ett nytt Tenchu spel, eller något i samma anda. Det görs för få (bra) ninjaspel! :( 11/06 Ser coolt ut, jag är dock för dålig för From software-spel så tror inte det här är något för mig, tyvärr. 11/06 Hade inte varit emot om detta fick sig en släng av Tenchu. Behöver något för att sticka ut som sitt eget känner jag. 11/06 Karaktärsmodellerna såg lite simpla ut. 11/06
Skicka en rättelse