De dyker upp med jämna mellanrum, vampyrspelen (nu senast recenserade vi lovande Vampyr). Oftast är det ambitiösa, storytunga rollspelsliknande tingestar som faller på klumpigt gameplay. Ibland träffar de åtminstone nästan rätt, som i fallet med Vampire: The Masquerade-titeln Bloodlines.
Således rycker det lite i intresse-nerven när vi läser att ett nytt rollspel är på gång, som uttalat är inspirerat av just Bloodlines.

Nighthawks presenteras som en sorts interaktiv fiction som vilar tungt på vackra illustrationer och ett manus som inte väjer för obekvämligheter. True Blood-inspirationen är också den tydlig: du är en nykläckt vampyr som vaknar upp i en värld där vampyrernas existens just blivit allmänt känd, men alla implikationer som det skulle kunna medföra. Spelaren kommer att driva en egen nattklubb, som passande nog heter just Nighthawks.

Bakom spelet står utvecklaren Wadjet Eye, som tidigare gjort bland andra fina pixel noir-deckaren Gemini Rue och imponerande peka-och-klicka-äventyret Unawoved (ej recenserat av oss). Spelet kommer att crowdfundas på Kickstarter, med start 5 september. Under tiden hittar ni den officiella sajten här.

Är ni sugna?

Högsta betyg på FZ till Gemini Rue.
Vi recenserade nyligen Vampyr
Bloodlines hyllades även det