Fortnite först ut, betan är igång.

Efter att envist motverkat crossplay-stöd med framförallt Xbox One ändrar sig nu Sony och tillåter PS4-spelare att möta folk andra plattformar.

Först ut blir Fortnite, där betatestning av crossplay börjar... det har faktiskt redan börjat. Du kan i detta nu starta spelet och möta folk som spelar på Xbox One, pc, Switch, Android, Ios och Mac.

Det finns antydningar (men inga konkreta löften) om att crossplay kommer till fler spel. Så här skriver SIE-presidenten John Kodera:

This represents a major policy change for SIE, and we are now in the planning process across the organisation to support this change. We will update the community once we have more details to share, including more specifics regarding the beta timeframe, and what this means for other titles going forward.

Om du spelar på konsoll (dvs kontroll) så möter du andra på konsoll enbart. Spelar du däremot med en kompis som sitter på PC så hamnar du också mot PC spelare. Likaså med mobil. Med andra ord klassas PC som effektivast, konsoll mitten och mobil sist.... 27/09 Jag spelade division på ps4 under väldigt lång tid och man var ju tvungen att gå med i randomgrupper där för att göra saker. Spelade inte med en enda P12 under mitt 1.5 år som jag spelade det. Tror nog X-box har fler, coolare namn för P12 liksom. Men... 27/09 Skilda servrar är det redan :) Konsol+Mobil har egna servrar och PC egna. Det är bara om konsol/mobil går med i en squad med PC-spelare som de landar på PC-server. @veckans Jag håller med! Tillsammans med två-tre vänner är Fortnite ruskigt kul! Dessvärr... 27/09 Gissa igen. Vilken konsol har sålt mest? Där hittar du flest P12:or som skriker i headsetet med Musse Pigg-liknande röst. :) Kids dras till det som är mest populärt och trendigt. 27/09 Men... Here gud. Tänk på barnen!? 27/09 Har provat, skjutandet är helt ok, men just det där att hålla på och bygga får mig att avsky spelet 😁 27/09 stackars konsol spelare , kan se det framför mig redan tråd på tråd i forums hur dom blir ägd av pc spelare som använder mus å tbord. Titta bara på alla tusentals trådar som finns i Sea of thieves hur dom klagar på det. och vill ha skilda servrar för... 27/09 FZ skrev en artikel för ett tag sen vill jag minnas som handlade om att vissa mobil-spelare kopplade in mus och tangentbord till telefonen för att sen typ äga upp allt motstånd så även om det är en mobilanvändare du möter så är det inte självklart att... 26/09 Vilken spelmaskin av PS, Xbox och PC har störst andel P12:or? Gissar Xbox? 26/09 Äntligen! Vad kul! Sony ska dock inte få credd för dom har bara gett med sig pga av allt tryck från media och Epic. 26/09
Skicka en rättelse