När Noclip gör dokumentär om den nyblivna 20-åringen ville alla, utom just Valve, bedyra sin kärlek till spelet. Och berätta hur viktigt det var.

Noclip, den gräsrotsfinansierade dokumentärserien, kommer i sin nästa del att grotta ner sig i Halv-Life, Valves fantastiska debut som fortsätter att påverka spelbranschen trots att det nyss har fyllt 20 år. Samtidigt blir beskrivningen av dokumentären smått typisk på hur Valve arbetar då man inte lyckats få någon av medarbetarna att prata om spelet.

Det finns dock gott om välbekanta ansiktet i dokumentären som alla berättar om hur deras karriär påverkades, och i vissa fall startades, med Gordon Freemans monorail-resa in i Black Mesa-komplexet. I trailern ser vi bland annat Randy Pitchford, vars Gearbox Software slog igenom som expansionsmakare till Half-Life, och Cory Barlog som menar att spelbranschen fundamentalt förändrades när demot släpptes.

De avslöjar inte när dokumentären släpps i sin helhet.

Både Half Life och Half Life 2 var revolutionera när de kom. Så Half Life 3 kommer när tiden är rätt och det kommer att revolutionera industrin igen. Troligtvis när VR eller AR är så pass bra och utbrett så kommer Half Life 3. Att släppa det tidigare... 21/11 Ett spel i mängden... 20/11 Half-Life har betytt mer för FPS än vad många tror, det var när det kom det första spelet som inte en enda gång bröt illussionen av att man var Gordon Freeman, allting i spelet syntes från hans perspektiv. AI´n var en annan punkt som Half-Life var ett... 20/11 Var det inga framgångar efter den andra också? 20/11 Half-life var (och är) ett riktigt bra spel och att det har influerat mängder av efterkommande spel går inte att förneka. Men jag tycker inte det var särskilt nyskapande när det kom egentligen, däremot var det väldigt välpolerat. Sin som släpptes ungefä... 20/11 Nej, det är förmodligen helt korrekt. Det var bara en "diffus spekulation", som mest handlade om att Valve kunde avstå från HL3 planerande p.g.a. någon slags "risk kalkyl". Vad exakt den risken i så fall består av, annat än potentiell "public image" ska... 20/11 @Ti994a-C64-Amiga-PC: att det kan bli ett dåligt half life 3 kan jag gå med på, men att folk skulle lämna Steam tror jag knappast 20/11 Jag har tänkt lite i samma banor. Då jag flera gånger har misstänkt att det är just den ofantliga framgångssagan med STEAM, som gjort att Valve numera verkar ha mycket svagt intresse av spelutveckling på den större skalan. Kanske är de rent av oroliga... 20/11 Vore det inte passande om del tre aldrig kommer? Skojar bara! När du minst anar det. Kul att intresset för fler delar finns! 20/11 Tycker iofs inte att det är så tråkigt att Valve skapade STEAM, det är en av få plattformar som verkligen står på stabila ben. Steam har betytt väldigt mycket för många spelare under många år nu. Nu skall jag givetvis inte förminska Half-Life, men först... 20/11
Skicka en rättelse