Masahiro Sakurai låter inte sjukdom stoppa honom.

Super Smash Bros. Ultimate fick fem av fem FZ-loggor, skyhöga betyg överallt och är Nintendos snabbast säljande spel i Europa – någonsin. Spelskaparen borde unna sig en lång semester.

Verkligheten ser dock något annorlunda ut.

I en intervju med japanska Nintendo Dream (via Nintendo Everything) berättar Smash Bros-bossen Masahiro Sakurai visserligen att han unnade sig semester (tre dagar, 22–24 december...), men när han drabbades av trolig matförgiftning gick han till jobbet – med droppställning.

Sakurai-san säger ändå att han gjort vissa förändringar för att hitta balansen mellan liv och jobb under Ultimate-arbetet. Han såg exempelvis till att aldrig stanna på kontoret längre än 22.00.

I don't think I can take a lot of time off around the holidays, though. We're still developing our DLC, so my staff would have to handle my share of the work. We're releasing Joker soon, and they wouldn't be able to consult with me on him.

Under arbetet med Smash Bros. till 3DS och Wii U drabbades Sakurai av smärtor i arm och hand, och när väl arbetet var färdigt trodde han att det var slutet på Smash Bros-karriären. För Game Informer berättade han att pressen helt enkelt hade blivit för stor – ändå fortsätter han.

You could say that all the effort in the past to stretch out, keep pushing myself, and provide all these extra merits wound up tightening the noose around my neck in the future.

Skicka en rättelse
Jisses.. Och själv sattt man igår och funderade på att stanna hemma från jobbet på grund av lite hosta och huvudvärk (spoiler: jag drog till jobbet) 07/03 Och det görs exakt som det är specificerat utan någon tanke eller ifrågasättande om det är rätt och vettigt eller inte och skit samma om man inte ens förstår vad man gör. =) Vi har nog olika erfarenheter av Japaner. Har jobbat med japanska utvecklingste... 07/03 Och här ligger jag i soffan med 39c feber och skulle aldrig någonsin gå till jobbet i det här tillståndet. Jag håller ju på att avlida 😊 07/03 Många påpekar att tiderna för en arbetade japan/en spelutvecklare är orimliga. I detta fallet så är han en frilansare och säger själv att det hade räckt för honom att komma in en dag i veckan, så länge produkten blir bra. Det tolkar jag som att han jobb... 06/03 Fler timmar på "fel sätt". 06/03 Tänk om cdpr hade haft samma arbetsmoral.. 06/03 Japaner frågar inte två gånger. Ska något göras så görs det. Har alltid gillat det. Vi Svenskar är så sega och lata :P. Men att det går övergränsen i deras kultur är det inget snack om :). 06/03 Helvete vad skönt att bo i Sverige där jag kan ha tid för karriär, familj och tv-spel :) Nu får jag väl knappast nåt nobelpris, vm-guld eller delägarmiljarder men det klarar jag mig utan. 06/03 Illa. Medan modern seriös forskning visar att mer timmar inte betyder mer utfört så envisas Japanerna med de här dumheterna. Hoppas ingen är imponerad eller inspirerad av deras idiotiska tankar kring "arbetsmoral". 06/03 Neeej, men jobba på för fan, YOLO vettja! 06/03