Kommer fler spelare nu att "skapa sina egna berättelser"?

2017-releasen Albion Online blir nu, snart två år senare, free to play. Sandbox-rollspelet som flörtar med gamla tiders mmo innehåller klassisk PvP, byggande och har haft en spelardriven ekonomi.

Nu kan den som vill ladda hem spelarklienten och kasta sig i spelet utan att betala. Målet är och har varit en värld som skapas av och för spelarna, och utvecklarna hävdar att upplevelsen inte kommer att påverkas nämnvärt av bytet av betalningsmodell, och att det egentligen inte blir någon skillnad på hur företaget drar in pengar från spelarna:

"Albion Online’s business model has always been based on two pillars: Premium status, which can be bought with either real money or ingame currency, and a vanity-only ingame shop. This business model will not change when the game goes free-to-play. The only difference is that you will no longer need to purchase the game in order to play."

Innann releasen talades det om att Albion skulle bli just free to play, men tanken övergavs innan släpp. Lirar du fortfarande, eller blir ftp-modellen en morot att testa? Diskutera nedan!

Skicka en rättelse
Tänkte ge detta en chans. Men... Köplats 6576. betala så kommer du in direkt... vad är det för sätt? "Våra servrar är dåliga, snälla betala för att testa" Men jag ska ändå ge det en ärlig chans. kan nog vara kul med kompisar. Allt jag sett om det säger... 11/04 Installerade klienten, uppdaterade, skapade karaktär, loggade in. Plats i kö: 6505. Om du köper prenumeration har du plats 1 i kön. Nej tack, avinstallation. Om det är det första som möter mig så vill jag inte veta hur resten ser ut. 10/04 Spelade betan och sedan release. Var ett förbannat grindade och att nå högsta nivån på skills skulle ta en evighet. Tänkte att jag skulle göra det lätt för mig och köpa lite kinesguld, blev en ban på 100 år eller något sådant. Ryckte bara på axlarna och... 10/04 Haha jag också :D 10/04 Tänkte exakt lika när jag läste. Förkortningen är fel. Free to play brukar förkortas F2P :) 10/04 -såg en/ett par sponsrade streams då det lanserades, och man verkligen märkte på hans tonläge att "wtf, tog jag den här dealen för, det e ju astrist, men jag måste låta lite uppspelt". och han streamade inte en sekund längre än han var tvungen. 10/04 Trodde först att det stod Albino Online :D 10/04 "eller blir ftp-modellen en morot att testa?" Jag läste det som "eller blir File Transfer Protocol-modellen en morot att testa?" Tog några sekunder innan jag fattade vad det egentligen betydde ^^ 10/04 99% grinding som består av att klicka på en nod, springa till nästa, klicka på en nod, springa till nästa... och att förhandsbokare fick extrema fördelar inom den spelarstyrda ekonomin gjorde att jag bara spelade någon vecka. Väldigt synd, då det kändes... 10/04 Köpte det vid release för något år sedan och det är faktiskt riktigt kul. Det man får vara redo på dock är att det inte finns några quests/uppdrag. Ekonomin styrs av spelarna och mycket man gör är att samla resurser för att få mer pengar för att skapa... 10/04