Det har gått drygt en vecka sedan Borderlands 3 släpptes och nu summerar utgivaren 2K de första fem dagarna med följande siffra: 5 000 000. Det är så många exemplar spelet sålt i, vilket är rekord för både serien och 2K Games. I ett pressutskick passar man på att skryta ordentligt.

Within its first five days of launch, 50 percent more consumers purchased Borderlands 3 versus sales of its predecessor – Borderlands 2 – making the title the fastest-selling in 2K’s history, as well as the highest-selling title for the label on PC in a five-day window.

Vän av ordning undrar kanske om detta verkligen är ett 2K-rekord? 2K är ju ändå speldivisionen av Take-Two, som i sin tur är moderbolag till Rockstar. Deras GTA- och Red Dead-serier säljer ju som bekant som (allt) smör (i Småland). Men okej då, Rockstar ägs ju inte av 2K utan av Take-Two, så det är ju faktiskt ingen lögn att Borderlands 3 är bästa 2K-releasen. Nåväl, det om det.

Gurra delade ut tre av fem till Borderlands 3 och slår därmed fast ett bra spel, men...

I slutändan är Borderlands 3 ett spel jag vill tycka om mer än vad jag faktiskt gör. Gearbox lyckas föredömligt med de viktiga bitarna – skjutandet, vapnen, rollspelselementen, flerspelarläget – men missar målet när det gäller mycket annat.