Kan stärka Playstation 5 rejält.

Den som hängt med i Konami-svängarna på senare år vet att det varit tuffa tider för alla som tycker om klassiska Konami-spel, så som Silent Hill, Castlevania, Metal Gear. Om du däremot har ett sug efter pachinko-maskiner är chansen (risken?) stor att du haft ditt lystmäte.

Några som däremot hellre ser traditionella Silent Hills, Castlevanias och Metal Gears är Sony. Åtminstone om vi ska tro en anonym 4chan-källa (via Gamerant) som tidigare i år påstod att Sony vill köpa de tre varumärkena av Konami. Enligt källan har Sony olika planer för de tre serierna.

  • Metal Gear – planen är remakes av de två första Metal Gear Solid-spelen från slutet av 90 talet respektive början av 00-talet, med en viss Hideo Kojima bakom spakarna.

  • Castlevania – Sony är sugna på en rejäl reboot av serien med Castlevania-konnässörerna Koji Igarashi och Shutari Iida med på tåget. Ett 3d-Bloodborne om du så vill.

  • Silent Hill – en mjuk omstart i det här fallet, möjligen med Kojima. Siren- och Silent Hill-skaparen Keiichiro Toyama ska i alla vara inblandad, och kanske Evil Within-blod också.

Jo, vi vet. Vi ska förstås ta ett 4chan-rykte med en rejäl nypa salt (och kanske inte helst ta i det alls?), men det blir lite extra intressant då Silent Hill-delen av ryktet stämmer överens på flera punkter med annat Silent Hill-tissel och -tassel som florerat den senaste tiden.

Senast förra veckan skrev vi om Sony jobbade för att göra en "mjuk" Silent Hill-reboot med Siren-förmågor bakom spakarna. Hmm! Och det var inte allt, för det ryktades också om Silent Hills-comeback från Hideo Kojima. Hmm! Det är inte första gången heller det ryktats om två Silent Hill-spel, och Kojima Productions har släppt ledtrådar som ser ut att peka mot en viss dimmig stad...

Bilden föreställer Silent Hill 2. Det, eller förhandlingarna mellan Sony och Konami.

Tack till almblad för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Ah, ett 3D-Bloodborne. Till skillnad mot det 2D-Bloodborne som finns i dag 😅 20/03 Jo jo förra generationen som vart nu hade xbox inte många spel jag syftar på kommande jag själv säger ps har bättre spel och fler exklusiva än xbox denna, nu syftar jag på dom nya lådorna. 18/03 @hoppalämgdhopp @maq777 Vi får väl se hur djupa de här, de är inte lika djupa som MS, Apple eller Google nej. Men kanske man kan hoppas Konami hellre säljer till ett annat japanskt bolag? 17/03 De har köpt studios så kanske. Men jag roade mig för ett tag sen med att gå in på metacritic och sortera spelen efter högsta betyg. De ENDA spel som var exklusiva för Xbox som hade 90%+,på TRE generationer, var Halo och Gears of War-serierna. Kan minnas... 17/03 kan ju alltid hoppas konami säljer silent hill iaf. dock kommer ju jävla exklusiviteten in i bilden igen blir man tvungen till köpa nya ps eller räcker pc senare launch? jag köper nog denna generationen xbox då jag har en känsla xbox kommer ha duktigt... 17/03 Om dom gör det kanske får ett ny metriod vania eller till och med Castlevania anniversary collection 2 som inhåller dom resterande spelen till PS4-5, PC och så. 17/03 Känns ju vettigt, iallafall... Känns ju som IP Sony skulle vara bra mycket bättre på att vårda än Konami... Och som också bör vara värd mer för Sony än Konami. 16/03 Hoppas att det stämmer :) 16/03 Oerhörda nyheter, om de skulle stämma. Tre av mina favoritserier genom tiderna, som samtliga skulle må bra av en nystart. Varför inte låta någon av Sonys egna studios hjälpa till? Sonys egna spel den här generationen har ju varit enastående. 16/03 Jag vill ha ett nytt Silent hill som man får mysiga mardrömmar av! 16/03