Den som hängt med i Konami-svängarna på senare år vet att det varit tuffa tider för alla som tycker om klassiska Konami-spel, så som Silent Hill, Castlevania, Metal Gear. Om du däremot har ett sug efter pachinko-maskiner är chansen (risken?) stor att du haft ditt lystmäte.

Några som däremot hellre ser traditionella Silent Hills, Castlevanias och Metal Gears är Sony. Åtminstone om vi ska tro en anonym 4chan-källa (via Gamerant) som tidigare i år påstod att Sony vill köpa de tre varumärkena av Konami. Enligt källan har Sony olika planer för de tre serierna.

  • Metal Gear – planen är remakes av de två första Metal Gear Solid-spelen från slutet av 90 talet respektive början av 00-talet, med en viss Hideo Kojima bakom spakarna.

  • Castlevania – Sony är sugna på en rejäl reboot av serien med Castlevania-konnässörerna Koji Igarashi och Shutari Iida med på tåget. Ett 3d-Bloodborne om du så vill.

  • Silent Hill – en mjuk omstart i det här fallet, möjligen med Kojima. Siren- och Silent Hill-skaparen Keiichiro Toyama ska i alla vara inblandad, och kanske Evil Within-blod också.

Jo, vi vet. Vi ska förstås ta ett 4chan-rykte med en rejäl nypa salt (och kanske inte helst ta i det alls?), men det blir lite extra intressant då Silent Hill-delen av ryktet stämmer överens på flera punkter med annat Silent Hill-tissel och -tassel som florerat den senaste tiden.

Senast förra veckan skrev vi om Sony jobbade för att göra en "mjuk" Silent Hill-reboot med Siren-förmågor bakom spakarna. Hmm! Och det var inte allt, för det ryktades också om Silent Hills-comeback från Hideo Kojima. Hmm! Det är inte första gången heller det ryktats om två Silent Hill-spel, och Kojima Productions har släppt ledtrådar som ser ut att peka mot en viss dimmig stad...

Bilden föreställer Silent Hill 2. Det, eller förhandlingarna mellan Sony och Konami.