Tack vare de senaste inköpen, som bland annat innefattade Gearbox Software, är nu svenska Embracer Group det högst värderade spelbolaget i Europa med 10,41 miljarder euro. Ubisoft låg på motsvarande 10,31 miljarder euro vid börsens stängning och deras tid på förstaplatsen är kanske över.

Grundaren Lars Wingefors är veteran i svenska spelbranschen och omsatte redan som 16-åring fem miljoner kronor på att sälja begagnade spel i början av 90-talet. Sedan följde en berg-och dalbana av satsningar och en och annan konkurs. Den stora succén inleddes i mitten av 00-talet då han genom företaget Nordic Games började köpa in överskottslager av fysiska spel, paketera om dem och kränga dem till stormarknader runt om i Europa. De fick också en superhit med karaokespelet We Sing till Nintendo Wii.

Pengarna har investerats i spelbolag och 2011 köpte de upp resterna av JowooD Entertainment, följt av THQ 2013 då det företaget gick i konkurs. Börsnoteringen skedde 2016 och företaget värderades då till 1,9 miljarder kronor, vilket stigit till imponerande 105,1 miljarder kronor.