Den svenska spelbjässen Embracer släppte i morse sin senaste kvartalsrapport, och i samband med det slank en del nyheter ut.

Till att börja med att Valheim, den vikingaskäggiga braksuccén från Skövde, nu sålt i 8 miljoner exemplar. Det uppger företagets medarbetare Martin Lindell. Spelet släpptes i början av året, och även om miljonpassagerna kommer mer sällan nu än då säljer det uppenbarligen rätt bra fortfarande. För att sätta siffran i ett sammanhang: The Sims 3 beräknas ha sålt 7 miljoner och Civilization V 8 miljoner, enligt källhänvisningar på Wikipedia.

Likaledes svenskutvecklade Biomutant gick också bra. Spelet har sålt drygt 1 miljon exemplar sen premiären i maj. Och det sålde så snabbt att kostnaderna för utveckling, marknadsföring och köp av utvecklaren och varumärket täcktes på bara en vecka, enligt rapporten.

Embracer hade ett bra första räkenskapskvartal (april-juni). Nettointäkterna växte med 66 procent till drygt 3,4 miljarder kronor jämfört med samma period förra året. Spel stod för 83 procent av det.

Företaget, som shoppar spelstudior i hysteriskt tempo, har nu 180 (ja, etthundraåttio!) spel under utveckling. Man har 7 886 anställda (98 procent fler än samma period förra året), varav 6 387 jobbar med spelutveckling (101-procentig ökning).

"Va, en Embracer-nyhet som inte handlar om företagsköp?!" tänker du. Jodå, strax efter att kvartalsrapporten släpptes tillkännagav de att de köpt tre studior till. Eftersom varför inte.