Vid det här laget är det nog många som finner dramat kring Marvel's Avengers mer underhållande än själva spelet (även om det i ärlighetens namn släppts en del bra innehåll till det). Den avslutande delen i en trilogi av kontroverser är att de för ett par timmar sedan tog bort Hero's Catalysts och Fragment Extractors från spelets butik, som var föremål man köpte för riktiga pengar och som gav extra XP och resurser.

Det hela började med att de i mars ökade mängden XP som krävdes för att gå upp i nivå, eftersom de hävdade att spelarna levlade för fort och "blev förvirrade". Det var väl inte sådär jättepopulärt i den redan glesa spelarbasen, men Square Enix hade en lösning: XP- och resurs-boosters man kunde köpa för riktiga pengar. Dessa lades till i spelet i början av oktober, trots att de tidigare lovat att alla köp i spelet endast skulle vara kosmetiska.

Fekaliestormen lät sig inte vänta, och efter runt en månad meddelar de nu via Twitter att föremålen tagits bort från spelets butik. De kommer fortfarande att finnas som belöningar i spelet, men inte vara tillgängliga att köpa för riktiga pengar. De ber om ursäkt för tilltaget och säger att de inte såg det som pay to win. De hoppas även att detta kan bli ett första steg mot att bygga upp spelarnas förtroende igen.