Ubisofts NFT-satsning Quartz fick inte bara en otroligt seg start, utan även ordentligt med kritik från spelarna. Men trots detta och det faktum att 70 % av tillfrågade spelutvecklare säger sig vara negativt inställda till fenomenet, kommer de att gå vidare med satsningen – både i egna spel och som investerare i andra projekt.

I en intervju med Finder har Nicolas Pouard från Ubisoft nu bestämt sig för att kasta lite bensin på elden genom att hävda att reaktionerna var väntade och att de grundas i att spelarna inte förstår värdet som deras NFT-satsning kan erbjuda. Vidare ser han på kritiken som ett tecken på att spelarna har passion för och "älskar Ubisofts förmåga att erbjuda bra spel".

Med det sagt medger han att det även är frustrerande, men att de verkligen tror att de går i rätt riktning, även om de är öppna för att anpassa sig efter vad spelarna säger.

Så det är i själva verket för dem. Det är väldigt fördelaktigt. Men för stunden förstår de inte det.

Vad är det då spelarna har missat? Enligt Pouard är det helt enkelt möjligheten att sälja sina föremål när man är klar med dem eller inte spelar spelet längre.