Bobby Kotick kan bli kvar som vd för Activision Blizzard om Microsoft inte får igenom sina planer på att köpa företaget för drygt 68 miljarder dollar.

Anonyma källor uppger för Fox Business att den mångåriga Activision-vd:n är hoppfull om att affären går igenom, men att han alltså kan komma att sitta kvar som chef om de olika konkurrensmyndigheter som för närvarande synar affären i sömmarna säger nej.

När Microsofts köpplaner blev offentliga i januari förra året fanns uppgifter om att Kotick skulle lämna sin position när affären var klar och att Activision Blizzard skulle få Xbox-chefen Phil Spencer över sig. Varken den eller de nya uppgifterna om Koticks eventuella framtid är officiellt bekräftade.

Fox Business källor uppger att Activision ser brittiska Competition and Markets Authority som "det enda granskningsorganet som verkligen spelar roll", och att man räknar med att det kommer ge klartecken till affären. Men CMA lämnade nyligen en delrapport där man uttryckligen sa att affären kan skada konkurrensen och resultera i högre priser, färre val och mindre innovation.

Det har tidigare siats i att turerna kring köpet blir klart under 2023. Men nya inlagor i debatten om hur affären kan påverka konkurrensen kommer i en strid ström, så bli inte förvånad om det blir en utdragen historia. Under tiden fortsätter Kotick styra Activision, vilket han gjort sen 1991.