Det har varit tyst om free-to-play-avstickaren The Division Heartland ett bra tag, men kanske är något på väg att hända. Spelet har fått åldersmärkning i Taiwan, har X-kontot Kurakasis grävt fram.

Enligt kontot är det vanligt att spel åldersmärks i Taiwan 2 till 2,5 månad innan de släpps. Om det blir fallet här kan spelet lanseras i januari eller februari 2024 (åldermärkningen skedde den 14 november). Spelet fick för övrigt åldersrekommendationen 15, alltså att man bör ha fyllt 15 år för att spela det.

Heartland är alltså en spinoff från The Division-spelen. Det är förlagt till den amerikanska småstaden Silver Creek där du och dina kamrater försöker överleva såväl viruspandemin som konflikter med AI-spelare och andra mänsliga lag. Det avtäcktes våren 2021 och planen var att släppa det senast året därpå. Men förseningar skedde och nu finns inget officiellt releasedatum. Aktuella plattformar är pc, Playstation och Xbox (både gamla och nya moderllerna av konsolerna), och alla plattformar kan lira med varandra.