Embracer fortsätter försöken att få balans på ekonomin genom att säga upp personal hos sina underföretag. Nyligen framkom att den Karlstadsbaserade jätten sagt upp över 900 personer hittills i år, men nu står det klart att nedskärningarna fortsätter.

En av de nu drabbade studiorna är Fishlabs, där 50 personer sägs upp efter omstrukturering, skriver VGC. Företagets släppte rymdstridsspelet Chorus till pc, Playstation och Xbox för två år sedan, och var även med på Xbox-portningen av Valheim.

För ett par veckor sedan uppgav VGC att numera Embracer-ägda Free Radical Design kommer stängas den 11 december om ingen ny köpare hittas. Uppgiften baserades på vad som sades vara ett läckt internt mail där Plaion (som också ägs av Embracer) förklarade att studion var på väg att lägga ner. Men Embracer säger till Gamesindustry att det här inte stämmer, att mailet i fråga aldrig har skickats ut. Samtidigt har en lång rad Free Radical Design-medarbetare satt sig själva som jobbsökande på Linkedin. Oklart om det beror på uppsägningsbesked eller oro efter VGS:s uppgifter.

Många spelföretag genomgår ett stålbad i år, och mängder av spelutvecklare har sagts upp världen över. Eftersom Embracer har så många anställda (16 600 i juni i år) blir det förstås större siffror även när det skärs ner. Företaget tappade en storaffär med saudiarabiska Savvy Games Group värd 2 miljarder dollar i maj i år. En tid efteråt tillkännagav Embracer att kraftiga nedskärningar väntade, vilket skulle innebära stängda studior, uppsagd personal och nedlagda spelprojekt.