GTA VI är inne på målrakan av utvecklingen, och av både "säkerhetsskäl" och "produktivitetsskäl" uppmanas Rockstar-anställda att sluta upp med hybridarbete, och från och med april återvända fulltid till kontoret. Det vill säga: fem dagar i veckan. Detta enligt en rapport från Bloomberg.

Ett mail ska ha skickats ut till Rockstar-anställda. Till stor del handlar det om Edinburgh-kontoret.

Att göra dessa förändringar nu placerar oss i bästa positionen för att leverera nästa Grand Theft Auto på den kvalitets- och poleringsnivå vi vet att spelet kräver.

Uppmaningen ska komma från Jenn Kolbe, head of publishing, som ser "påtagliga fördelar" med att ha personalen på plats. Säkerhetsskälen kan man förstå då GTA VI-läckan är välkänd, liksom det faktum att första trailern läckte bara timmar innan den tänkte publiceringen.

Enligt artikel från IGN finns ett missnöje med beslutet. En facklig organisation – Independent Workers' Union of Great Britain (IWGB) – menar att Rockstar genom tilltaget bryter ett tidigare löfte till sina anställda. Risker med hälsa, levnadsvillkor och överarbete (crunch) lyfts. Anställda som flyttat menar att de snabbt tvingas lösa nytt boende. En anonym anställd säger:

Att arbeta hemifrån har varit en livlina för många av oss på Rockstar, vilket har möjliggjort att balansera omsorgsansvar, hantera funktionshinder och flytta omkring efter behov. Nu tar Rockstar bort den livlinan utan en tanke på de arbetstagare som kommer att påverkas mest.

15 april ska den nya ordningen börja gälla på Rockstar. IWGB säger att det i princip handlar om att tvingas återvända till kontoret, "or else...".