Blott ett par veckor återstår innan #LittleBigPlanet ska försöka charma Playstation 3-ägare världen över. Men det kunde ha sett annorlunda ut för utvecklaren #Media Molecule. I en intervju med Kikzo berättar de brittiska utvecklarna att de var nära att göra en #Portal-liknande skapelse åt #Valve.

Spelet beskrivs i följande ordalag:

... more Portally than Portal... Portal, but with scale factor.

Valve ska då ha föreslagit ett tätare samarbete, berättar Media Molecule-grundaren Alex Evans. Förslaget lockade men de valde ändå att samarbeta med #Sony, vilket alltså inom kort resulterar i LittleBigPlanet.

Evans jobbade tidigare för #Lionhead, samtidigt som han kodade Steam-spelet #Rag Doll Kung Fu. I januari 2006 bildade han tillsammans med Mark Healey, Dave Smith och Kareem Ettouney Media Molecule, ett företag som av en händelse är stationerat i Guildford, England (där också Lionhead håller till).

Portal släpptes för ett knappt år sen till Windows, Xbox 360 och Playstation 3 och möttes av översvallande omdömen. LittleBigPlanet är ett Playstation 3-exklusivt, urcharmigt (jodå, vi har testat) plattformsspel för en till fyra spelare med inbyggda banskaparfunktioner. Spelet betatestas för närvarande och den skarpa versionen släpps den 21 oktober.

Någon som vet om det kommer komma en demo till LBP? 02/10 Håller med helhjärtat! 02/10 Media Molecule's fysikmotor i LittleBigPlanet är speciellt utformad för just LittleBigPlanet. Där tusentals eller om inte tiotusentals enheter kan röra sig i realtid. Det som Media Molecule sa, var att bara processorn i Playstation 3 kunde hantera en... 02/10 Där är när man lärt sig att leka igen, som man blivit riktigt vuxen! :) 02/10 Hoppas innerligt på att LBP blir/är så bra som jag hoppas på. Ingen som har betanyckel som ligger och skräpar? ;) 02/10 Föresten, handlade nyheten om Valve, Portal, LBP, Media Molecule eller Sony... och vad är själva nyheten, att de "kanske" kunde jobbat med Valve? ...? 01/10 Varför gjorde de inte ett spel där man bara kan bygga eget då, om det andra är så tråkigt? 01/10 Hmm IceBallz, känns som om du bara rycker saker ur luften här :P "Fysikmotorn" är ju långt ifrån något revolutionerande. Var och varannan data studernt gör liknande program numera. Finns massor att ladda ner på nätet. Ta även och googla Garrys Mod. 01/10 Tycker att Media Molecule gjorde helt rätt i att bli sponsrade av Sony istället för Valve. För att vara med att skapa en löjlig uppföljare till Portal. Det var faktiskt Media Molecules starka sida med själva fysikmotorn i LittleBigPlanet. Hela spelmotor... 01/10 Jag fattar inte riktigt vad han säger. Säger han att om de jobbat med Valve så hade de gjort en kopia av Portal. Eller säger han att om de jobbat för valve så hade de hjälpt till att utveckla portal. Hur som helst är det ju bara bullshit-snack för att... 01/10
Skicka en rättelse