Idag har Sony äntligen presenterat PSP2 i Japan, eller "Next Generation Portable" som de väljer att kalla den. Premiär i slutet av året.

Det var på torsdageftermiddagen (de ligger som bekant lite före i Japan) som PSP2 avtäcktes, eller "Next Generation Portable" (NGP) som Sonys arbetsnamn lyder. Många av alla de rykten som har surrat de senaste månaderna stämmer: konsolen har två analoga spakar, en touch screen, rörelsekänslig baksida och gyrofunktioner.

Så här ser den ut, Sonys nya bärbara underverk.

Som väntat bekräftar Sony att konsolen är lika kraftfull som Playstation 3. Redan nu har spel utannonserats i form av Uncharted, Killzone, LittleBigPlanet och Resistance. Hideo Kojima dök också upp på presskonferensen och visade upp en Metal Gear-relaterad trailer. Activisions Phillip Earl utannonserade också ett nytt Call of Duty och Epics Tim Sweeney demonstrerade Unreal Engines kapacitet på konsolen.

Om allt följer Sonys planer kan du inhandla en PSP2 i svenska butiker innan året är slut.

Nedan en första officiell trailer.

Tack till makedonii för detta #nyhetstips!
Det betyder ändå inte att de är renderade i 1080P. Som det står på sidan så inkluderas "upscaled 1080P". Det är enbart ett fåtal spel som verkligen är renderade i full HD och då snackar vi spel som Sudoku, Elefunk och liknande, inga grafik intensiva spe... 29/01 NO GAEMS PORTABLE 29/01 finns lista här på 1080p spel här: http://wikibin.org/articles/list-of-full-hd-1080p-ps3-games.html 28/01 Åker du mycket tåg regelbundet så förstår jag dig. :) 28/01 Själv använder jag den nog mest hemma och på tåget. Duger för mig. :p Instämmer angående musiken. Trodde först det skulle vara något fanmade skit då den sög. 28/01 Fy f-n vilken irriterande sk-tmusik i trailern, fick döda ljudet för att ens kunna se klippet. Frågan är hur mycket dessa verkligen kommer sälja, de flesta använder ju ändå smartphones idag också. Vill man verkligen släpa runt på en extra koloss eller... 27/01 ARM® Cortex™-A9 core (4 core) - Taget från playstation's officiella blogg, alltså inte alls samma som i ps3? En sak som ingen diskuterar är "touchen" som sitter på baksidan. Kan inte tänka mig att ha någon nytta av detta (har iofs inga som helst planer... 27/01 Mer peppad inför denna än 3DS. Får börja spara. :p Och jävlar vad snygg! :O 27/01 Läste nånstans att den skulle ha samma Cell processor som PS3:an har men den skulle bara ha hälften av kärnorna, dvs 4 vs 8. Så riktigt samma prestanda är det inte. 27/01 Helvete vad snygg den är! Nää, det här blir ett köp :) 27/01
Skicka en rättelse