Det var en gång ett kungarike som hette Hack 'n' slash. I detta kungarike levde en stilig prins vid namn Dungeon Siege. Han var högt uppskattad och många runt om i riket tyckte mycket om honom. Hans lillebror, Space Siege, var dock inte alls lika populär.

Kapitel 1

- Space Siege och Seth

Dungeon Siege och Space Siege, som uppfostrats av samma föräldrar, tyckte båda om att berätta sagor. Medan Dungeon berättade om drakar och skatter i grottor hade Space en favoritsaga som utspelade sig i framtiden, när människan via ett möte med utomjordingar tvingats fly planeten i stora rymdskepp. Sagan handlar om Seth Walker, en kille som är bra på det här med robotar, och vi få höra om hans äventyr ombord på ett av dessa rymdskepp. Till detta hör att rymdskeppet invaderats av rymdvarelser och det blir upp till Seth att städa upp på skeppet.

Kapitel 2

- Space Siege och den enformiga sagan

Sagan som Space Siege berättar är ganska tråkig och enformig. Den handlar om att Seth skall gå till nåt nytt rum i rymdskeppet och hämta en person eller ett föremål, starta en maskin eller döda en fiende. Eftersom sagan utspelar sig på ett och samma rymdskepp är nästan alla miljöer likadana och det blir snabbt tjatigt att höra om Seth och hans stela kompisar. Space Siege har även problem med att berätta sagan så att den blir rolig att lyssna på. Han låter till exempel inte Seth kunna röra sig och skjuta på samma gång och den kamera Space Siege presenterar fungerar inte särskilt bra.

Vi får även höra om den robotkompis som Seth bygger ihop. Roboten följer efter och hjälper honom på hans äventyr. Men ibland, berättar Space, vill robotvännen tydligen inte alls följa med utan fastnar i något rum eller vägg. På sina äventyr hittar Seth cybernetiska implantat som han kan sätta in i kroppen. Dessa ger honom fysiska fördelar men ju mer implantat han har desto mer robot blir han. Seth har även tillgång till ett stort utbud av vapen som alla kan uppgraderas med skrot som han hittar på skeppet.

Kapitel 3

- Space Siege och den enformiga presentationen

När storebror Dungeon Siege kom till världen tyckte alla i kungariket Hack 'n' slash att han såg så stilig ut men lillebror Space Siege blev inte begåvad med samma gener utan fick ett ganska alldagligt utseende. Liksom sagan han berättade var hans utseende enformigt och tråkigt. Även hans talförmåga var något begränsad, ibland kunde han göra fina ljudeffekter men när han sjöng var det inte många som lyssnade. Att försöka kontrollera Space Siege var heller inte alltid det enklaste men med lite träning gick det lättare.

I slutändan tyckte folket i kungariket att Space Siege inte var lämplig som prins så de tog ifrån honom titeln och slängde ut honom ur slottet med huvudet före. Han blev hemlös och han tiggde och bad om att någon skulle ta hand om honom, men alla bara gick förbi och levde lyckliga i alla sina dagar.

Skicka en rättelse