Genom att flytta in i de digitala arenorna har e-sporten till stor del klarat sig undan inställda mästerskap, för att fortsätta förgylla vardagen för spelintresserade. När det kommer till Counter-Strike: Global Offensive har dammet börjat att lägga sig efter den senaste högoktaniga drabbningen i IEM Katowice, där Gambit gick segrande ur finalen mot Virtus.pro.

Kvar efter den långa tävlingen står också resultatet från Acers tävling om den kraftfulla speldatorn Predator Orion 3000 – en pjäs med grafikkortet Geforce RTX 3070 och prislapp på drygt 16 000 kronor. Tävlingsmomentet att skapa en hejaramsa för favoritlaget i IEM Katowice resulterade i många starka bidrag signerade FZ:s medlemmar, men vinner gör Fnatic-fantasten @Kimpur.

Heja Fnatic, gott humör,
Cuba Cola och Pringlesrör,
Vaknar upp med vinst i blick,
Eller är det bara en sockerkick?
Nöter spelen allt ni hinner,
Sover, skiter, nu är det ni som vinner!
Fnatic, Fnatic, Fnatic! Whooo! – Kimpur

Med facit i hand är det tydligt att FZ-medlemmarna har ett gott öga till svenska topplagen Ninjas in Pyjamas och Fnatic, medan några avstickare håller tummarna för lag såsom danska Astralis eller internationella Faze Clan. Med en taktfast konstruktion av rim och minnesvärda spelosande inslag, drar dock @Kimpur det längsta strået och belönas rikligt.

Tävlingsvinst

Predator Orion 3000 (PO3-620)

Processor

Core i5-10400F
6 kärnor, 12 trådar

Grafikkort

Nvidia Geforce RTX 3070
8 GB grafikminne

Lagring

1 024 GB NVME SSD

Primärminne

16 GB DDR4, 3 200 MHz
2 kanaler

Nätdel

500 watt

Operativsystem

Windows 10

Värde

16 495 kronor

Utöver det starka grafikkortet levereras datorn med Intels sexkärniga processor Core i5-10400F, 16 GB primärminne och 1 TB rapp NVME-SSD – perfekt för att driva de senaste spelen eller CS:GO med skyhög uppdateringsfrekvens! Stort grattis till vinsten önskar Acer och FZ – även om ramsan inte lyckades driva Fnatic hela vägen till slutspelet.