Höstens två tyngsta spel står snart redo att braka samman. FZ ställer giganterna mot varandra i en stekhet match på tio ronder.

Spelhösten 2011 definieras av tungviktsmatchen mellan två shootergiganter. I ena ringhörnan #Call of Duty: Modern Warfare 3, spelet som alla kommer ha starka åsikter om och som kommer köpas av tiotalet miljoner gamers alldeles oavsett hur dessa åsikter lyder. I andra ringhörnan #Battlefield 3, enligt #Dice-fansen den "riktiga" uppföljaren till 2005 års #Battlefield 2 och spelet som ska omdefiniera genren efter flera års Call of Duty-dominans.

Det står utom alla tvivel att dessa två titlar kommer kämpa furiöst om topplaceringen på höstens försäljningslistor. Men för dig som köpare finns viktigare saker än så att ta hänsyn till, exempelvis hur bra de är. Redan nu, i god tid innan vi släpper våra recensioner, ställer vi de båda kämparna mot varanda.

I en match på tio ronder gör Battlefield 3 och Modern Warfare 3 upp om vilket spel som har bäst förutsättningar att vinna spelhöstens mest prestigefyllda match. Må bästa shooter vinna!

Rond 1 – Förväntningar

22 miljoner köpte #Modern Warfare 2 och 25 miljoner #Black Ops. Det är ett obestridligt faktum att många av dessa köpare går runt med osäkrad plånbok i väntan på Modern Warfare 3-premiären. De vet vad de får, och det visste de även förra året. Och året innan det. Och nästa år.

Activision får ursäkta, men sex års väntan smäller högre än ett.

Battlefield-fansen har väntat otåligt sedan 2005 på den ”riktiga” uppföljaren till det magnifika #Battlefield 2 (eller sen 2006, om de fastnade för #BF2142). Under den tiden har det släppts sex ”riktiga” Call of Duty, plus en svärm sidospår. Förväntningarna är därefter.

Ronden till Battlefield 3

Rond 2 – Teknik

Battlefield 3 drivs av Frostbite 2, en spelmotor som anpassar sig till dagens datorklimat (slopat Windows XP-stöd), levererar förstörbara miljöer, trovärdiga animationer och bedårande ljussättning. Modern Warfare 3-motorn uppgraderas visserligen löpande, men med rötter som sträcker sig åratal bakåt i tiden bär det emot att kalla den modern (oavsett vad utvecklarna säger om saken).

[video=9490]

BF3:s storväxta värld spöar Modern Warfare 3:s mer slutna miljöer i denna rond.

Utseende är på intet sätt allt, men förr eller senare vill folk ha också visuell valuta för pengarna. Till exempel nu, när många packar datorchassit med nytt hårdvarukrut för att kunna uppleva Battlefield 3 i all dess högupplösta prakt. Och ställd intill pc-versionen av BF3 räcker det inte med smink för den gamla Call of Duty-motorn, det måste till djupgående plastikkirurgi.

Ronden till Battlefield 3

Föregående Nästa
Skicka en rättelse