Enligt gammal god FZ-tradition utser vi årets tjugo bästa spel med hjälp av en trestegsraket: i förrgår inledde vi med placeringarna 11-20. Igår hyllade vi de som hamnade precis bakom medaljörerna. Och nu är tiden inne för oss att avslöja vilka spel vi anser är årets tre bästa. Trevlig läsning, bästa läsare!

Corvo Attano sitter i en ljuskrona i väntan på det perfekta läget att hoppa ner, sätta en kniv halsen på en av de män som iscensatte kuppen som både dödade hans kärlek och slängde honom själv i fängelse. Att låta det sylvassa bladet manifistera hans hämnd är dock inte den enda lösningen, istället skulle han kunna låta världen veta vilket svin personen egentligen är. Något som skulle förstöra dennes liv på ett helt annat sätt.

[video=12645]

Medan han väntar tar han fram ett bultande hjärta, väger det i handen. Riktar han det mot en person får han veta dess innersta hemligheter och rädslor. Ska det återigen få hjälpa honom i beslutet mellan liv och död? Blodig kniv eller nedsvärtat rykte? #Dishonored är lika mästerligt vilken väg du än väljer och sällan har design mött gameplay på ett så välbalanserat sätt. De många öden du möter istaden Dunwall, både de du själv är en pjäs i och de som står nedplitade i en dammig dagbok, gjuter en stämning som är svår att skaka av sig.

Action och stealth. Varför ens välja? Dishonored har rikligt med bägge delar.

Tar vi ett steg tillbaka från de smutsiga gränderna, som bara får mer råttor ju fler kroppar du lämnar bakom dig, är det svårt att inte bli glad av att just Harvey “#deus-ex|"Deus Ex"” Smith och Viktor “City 17” Antanov hittat varandra. Om Dishonored är deras första kärleksbarn kan vi inte vänta på vad de ska ge oss härnäst. Vilket år det än släpps loss är chansen stor att även det kräver sin plats på listor över de allra bästa spelen.

Recension – Dishonored