Frihet är underbart, men den har ett pris. Är priset värt att betala, undrar Fragzone-panelen innan den letar upp svensken som gör The Witcher 3 till ett av historiens snyggaste spel.

Med försäljnings- och betygssuccén #Grand Theft Auto V i färsk minne kastar sig Fragzone-panelen över ämnet öppna spelvärldar. Tretton år har gått sedan #GTA III gjorde den (någorlunda) gränslösa spelvärlden till det hetaste sedan 3Dfx-kort. Men hur bra är den stora friheten? Hur löser utvecklarna motsättningen mellan spelets inbyggda berättelse och spelarens möjlighet att skriva sin egen berättelse? De här problemen hittas i allt från GTA V till #Arma 3, #Far Cry 3, #L.A. Noire, #The Crew och #The Witcher 3. Det vill säga, i stort sett alla spel som ger spelaren någorlunda fria tyglar.

The Witcher 3, ja. #CD Projects best är tänkt att frälsa rpg-tillbedjare världen över någon gång nästa år, och redan nu ser det ut att bli ett gigantiskt kalas för ögonen. En av festarrangörerna är faktiskt svensk. Han heter Jonas Mattsson och jobbar sedan ett par år tillbaka hos polackerna som enviromental artist. För Fragzone berättar han om tricken bakom grafiktrolleriet i den undersköna öppna världen.

Öppna världar är däremot inte temat när FZ och förlagsgrannarna #PC Gamer och #Datormagazin tar sig an rådande trender i spelvärlden. Vi spoilar inget här, utan ge programmet sisådär 24 minuter (eller snabbspola, om du är den otåliga typen) så rullas trendbarometern fram på din skärm. Och så snackas det skägg. Alltid detta skägg.

Skönt program! Man mår genast lite bättre! Om det blir en uppföljare på öppna världar-temat någon gång framöver så tycker jag det skulle vara intressant att se hur de kommande rymdspelen Star Citizen och Elite står sig. Ni skulle kunna titta på hur bra... 29/10 Är sen jag vet men jag måste säga att det var ett fantastiskt avsnitt med otroligt intressanta tankar från PC Gamer och tänkvärda frågor om framtiden. Ett stort tack till ännu ett fint avsnitt som träffar rakt i hjärtat. 29/10 Hassan, vilka goa tider ! Bra avsnitt som vanligt, men fimpa gärna musiken som spelas under intervjuerna. Och inför nästa vecka, gör något crazy...som att byta plats med varandra i studion t.ex. :) 27/10 Asså Christer har så jävla rätt! Arma 3 har det.. jag har lagt 106h enligt steam och det är gött att komma ifrån Zombies + Sandbox, man ser över buggarna efter ett tag typ som vissa bilar sitter alltid fast på samma parkering ^^ Dock kör jag Wasteland... 27/10 nilo: Prison Architect. 26/10 Grymt avsnitt, som vanligt! 26/10 Vad är det för spel man ser en glimt av vid 27:23? 26/10 Intressant och skönt avsnitt! Gillar när ni pratar om för- och nackdelar med diverse teman som dyker upp i spel, och jag tror just öppna världar är något som behöver lyftas fram i diskussionen. Det enda mer konkreta sämre delen jag kan se med öppna värl... 26/10 Första avsnittet jag sett faktiskt, gillar det! :D 25/10 Grymt bra avsnitt! Hoppas att ni fortsätter att inkludera intervjuer med andra medlemmar av FZ/PC Gamer-redaktionen. Raljeringarna är vanligtvis min favoritdel men det här var ännu bättre. :) 25/10
Skicka en rättelse