När Skövdestudion #Stunlock introducerade #Bloodline Champions 2010 var det en frisk fläkt jämfört med #League of Legends trånga metakorridorer. Arenabrawlern lyckades nämligen pricka in ett gosigt mellanläge av kompakta teamfights och ett högt skicklighetstak.

Trots hyllningar från både spelmedia och dess följare så fastande den unga studion i lite av en indielimbo. De hade ett spel med potential, men det fattades kapital för att vidareutveckla.

Vilket för oss till idag. Skövdepolarna #Coffe Stain Studios, med sina #Goat Simulator-miljoner, har räckt ut en hjälpande hand för att finansiera uppföljaren #Battlerite.

1. Inget grind. Bara Teamfights.

Battlerite slaktar det överflödiga och kastar dig direkt in i ögonblicksdueller. Perfekt för den som tröttnat på den monotona uppvärmningsfasen i MOBA-genren där du slåss om virtuella guldmynt i 10-20 minuter.

Du kan antigen para ihop med en polare i två-mot-två eller hitta nya vänner i tre-mot-tre-läget. Fokus ligger på att kombinera era hjältars förmågor och krossa motståndet. Oavsett hur du gör utlovas adrenalinkickar bakom varje hörn.

2. Hjältarna

För den som spelade Bloodline Champions kommer många av kämparna kännas bekanta. En biff med sköld, en liten pyroman samt en pillbågsskytt finns kvar med relativt små förändringar. Men vad som tidigare var pixelröror till figurer har setts över och fått en dos skönhetssömn.

En av Stunlocks styrkor har varit att få varje gubbe att kännas unik i sin spelstil. Alla kommer inte tilltala just dig, men med säkerhet kommer minst en göra det. Jag testade ett flertal innan jag hittade min favorit Taya – en hårdhudad bumberangkastande punkbrud med ett hjärta av guld.

I skrivandets stund rör det sig om 15 spelbara karaktärer från olika delar av världen i kategorierna melee, range och support. När spelet väl lanseras kommer det troligtvis likna League of Legends hjälterotationer. Självklart kommer det också finnas en färgrik garderob fylld av olika mikrotransaktioner. Och för den som väljer att köpa den tidiga utgåvan för cirkus 190 riksdaler kommer alla nuvarande och framtida hjältar vara gratis.