Traditionellt sett är mars den månad då spelmarknaden börjar tina upp efter två iskalla första månader på året. Och 2011 ser årets tredje månad glödhet ut, trots att både januari och februari bjudit på åtskilliga tunga släpp. Här följer en lista med måsten och kansken när våren närmar sig. Missa inte heller våra genomgångar av januari och februari - länkar i slutet av denna artikel.

Den som tyckte att #Dragon Age var lite för mycket kvar i gamla hjulspår kan glädja sig åt att Biowares fantasyflaggskepp äntligen tycks ha närmat sig 2000-talet lite grann. Vänta dig episka strider med valfri taktiskt ordergivning, välskrivet manus och dialogsekvenser som faktiskt påverkar vad som sker i världen.

[video=6296]

Total War-serien blir bara bättre och bättre. I nästa del återvänder man till det feodala Japan, med lika mått politiska intriger och stora, mäktiga slag. Plus att belägringarna i det här spelet verkar bli betydligt bättre än tidigare. På med samurajrustningen och öva på din Richard Chamberlain-imitation, det här blir realtidsstrategi när den är som bäst.

[video=6736]

Spelet som slår alla techdemos och benchmarkprogram när det gäller grafiska excesser får nu en uppföljare. Ända sedan #Far Cry har serien stått för undersköna djungler fyllda av smarta fiender och snabb och öppen action där du kan göra lite som du vill för att nå ditt mål. #Crysis 2 må flytta in till storstaden, men vi ser ingen anledning att det skulle bli sämre.

[video=4675]

Ubisofts gudssimulator har inte fått så mycket press, men ser ändå väldigt lovande ut. Skaparen Eric Chahi har en historia av stämningsfulla och lite egna spel, och den imponerande grafik- och fysikmotorn garanterar åtminstone en spektakulär upplevelse. Vi tror att det här kan bli ett modernt #Populous och ser fram mot att se om vi har rätt.

[video=5573]

Nej, #Minecraft har inte officiellt bekräftats i mars, men vi vet att Markus ’Notch’ Persson siktar på en release tidigt på året. Och denna charmiga, kusliga indiebyggartitel med sin klossiga pixelgrafik bör alla prova på minst en gång. Skyll inte på oss om du fastnar värre än du någonsin gjorde i #World of Warcraft, bara.

[video=5960]