En av veckans stora snackisar blev eftermiddagens nyhet om att #Valve skulle presentera ett nytt #Counter-Strike-spel inom kort. För några minuter sedan landade pressmeddelandet i inkorgen och #Counter-Strike: Global Offensive (eller CS: GO som de kallar det) är officiellt.

Counter-Strike: Global Offensive kommer att erbjuda nya banor, vapen och karaktärer såväl som uppdaterade klassiker såsom de_dust. Valve utlovar också nya spellägen. Kanske inte helt oväntat släpps det inte bara till pc utan även på Playstation 3:s och Xbox 360:s digitala butiker, någon gång i början av nästa år. Det kommer dock att vara spelbart på Penny Arcade Expo och Eurogamer Expo. Counter-Strike: Global Offensive utvecklas av Valve tillsammans med #Hidden Path Entertainment, mest kända för #Defense Grid: the Awakening men som även sköter uppdateringen av #Counter-Strike: Source.

Valve har bland annat tagit hjälp av erfarna spelare under utvecklingen och en av dem lättar på locket på Reddit. Vi får inte veta om det finns höns på cs_italy men däremot att två nya granater fanns med. Dels en molotov som skapade en brandmatta som sinkar spelare och dels en som ger ifrån sig skottljud och som därmed kan lura motståndarna i fällor.