Id Software förfinar och expanderar sitt gamla actionäventyr i en nyversion till pc och konsol. Spana in den första trailern.

En nylansering av 2004 års #Doom 3 (plus expansion) är på väg under hösten, meddelar #Id Software. Doom 3 BFG Edition innehåller förbättrad grafik och sju helt nya nivåer i form av helt fräscha singelkampanjen The Lost Mission. Aktuella format är pc, Xbox 360 och Playstation 3.

Utöver The Lost Mission-materialet inkluderas också de klassiska titlarna #Doom och #Doom 2. Gameplay-mässigt är det välkommet med det nya och smidigare checkpoint-systemet och inte minst den nya ficklampan som låter dig lysa upp i mörkret och skjuta samtidigt. Du kan också vänta dig stöd för 5.1-surround-ljud, 3D och achievements eller trophies i konsolversionerna.

– Doom 3 togs entusiastiskt emot av spelare världen över när det släpptes. Idag har den fullständiga upplevelsen förbättrats och utökats för att bli bättre än någonsin, och levereras till alla plattformar med en silkeslen bilduppdatering och väldigt lätthanterlig kontroll, säger Id Software-chefen John Carmack.

– Nytt stöd för 3D-tv, monitors och head mounted display låter spelarna uppleva spelet med mer djup än någonsin tidigare. Vi tror att shooter-fans överallt kommer att älska det.

[video=11627]

I väntan på Doom 4 eller? 03/06 Minns fortfarande just den där bilden från PCG tidningen, såg så otroligt snyggt ut när det visades upp att man jämförde det med animerad film :D Riktigt jävla bra spel i oldschool-anda! 01/06 Jo, läste att en fz moderator / fz crew skrev det. Vilket är awesome, eftersom expansionen var rätt rolig att spela om jag inte har helt fel 01/06 Coolt. Missade originalet när det begav sig av nån andledning. Lär ju plocka upp detta om det inte är alltför dyrt 01/06 Hoppas att dem inkluderar MP också.. vore störtskönt att spela Doom3 på PS3 med allt vad uppfräschningen innebär. 31/05 Om det är "den nya grafiken" man ser i trailern så är det inte mycket att hänga i granen... 31/05 Håller inte med. Det finns en anledning till just därför de har lagt till det nu. Jag spelade nyss ut Doom3 och expansionen för någon månad sen, det du beskriver fungerade i början av spelet men sen föll det. Den största orsaken var att man inte blev... 31/05 Letade upp en gammal weapon sound mod jag gjorde: http://www.doom3world.org/phpbb2/viewtopic.php?t=2969 31/05 Hoppas den gamla ficklampan finns kvar :D Det är var ju liksom en stor grej med Doom 3 när man inte kunde lysa med ficklampan samtidigt som man skjöt. Ungefär som Resident Evil med sin stå still och skjut grej ;) 31/05 7.1 är en gimmick vanligast på de plastsystem som erbjuds i Sibas hi-fi-avdelning. Med ett bra system kommer du inte höra någon skillnad på 5.1 och 7.1 alls, så jag förstår deras val att strunta i den onödiga uppsättningen. :) 31/05
Skicka en rättelse