Crystal Dynamics är nöjda med resultatet, men Square Enix verkar inte till fullo hålla med.

#Tomb Raidersäljer bra – och framförallt snabbt. Dess första vecka är bättre än någon av Lara Crofts tidigare äventyr och den är också bättre än samtliga spel som hittills släppts i år.

– Det är den största öppningsveckan i seriens historia och det är den starkaste öppningen av samtliga spel under 2013, berättar #Crystal Dynamics-chefen Darrel Gallagher enligt Joystiq. Vi är glada över detta och vi är på väg att lyckas nå våra mål.

Men uttalandet väcker också frågetecken. #Square Enix meddelade nyss att deras spel sålt sämre än väntat, däribland Tomb Raider. Storutgivaren visar stora förluster och vd:n Yoichi Wada har valt att säga upp sig.

På frågan om varför utvecklaren och utgivarens åsikter skiljer sig åt säger spelets creative director Noh Hughes:

– Vi är definitivt stolta över vad vi åstadkommit och jag tror, på det stora hela, att hela organisationen är nöjda med vårt jobb.

Hittills har omstarten sålt i över 3,4 miljoner exemplar. Det spel i serien som hittills sålt bäst är #första spelet med 8 miljoner ex. Återstår att se om rebooten kan klå originalet.

Tack till SilentKitty för detta #nyhetstips!
"Hjärndött" skjutande? Man väljer själv om man vill leka runt lite och hitta skatter m.m. 03/04 handlar du till pc på origin får du det för 300 02/04 Jo, läste som sagt var att vissa var besvikna över att det inte var en uppföljare till det spelet, hur de kan ha missat att det rörde sig om en uppföljare till det bra mycket bättre RPG spelet kan jag inte förstå då de varit väldigt tydliga på den punkt... 02/04 SE bränner väll miljarder och åter miljarder på kassa konsolspel för den Japanska/Asiatiska marknaden om jag förstått det hela rätt. Annars verkar de stora utgivarna fått hybris av de abnorma summorna spelbranschen omsätter, inte fan är det ett misslyck... 02/04 Det börjar bli kallt på Square-Enix kontor... http://mattsko.files.wordpress.com/2013/01/money-to-burn-gif.gif?w=560 02/04 Square-Enix är verkligen trasigt om dom inte tycker att 3,4 miljoner exemplar av ett Tomb Raider spel är bra siffror. Och det är ändå bara fysiska exemplar. Det digitala räknas som vanligt inte. 02/04 Blev förvånad över hur bra jag tyckte spelet var, hade först inte tänkt att köpa det alls.. Men jobbigt hur höga ambitioner och krav utvecklarna verkar bolla med, kolla på hur studior kan gå i konken trotts att de sålt över miljonen ex, märkligt.. Darks... 02/04 fast då är det ju återigen så att SE:s management inte riktigt klarar av att ta vettiga beslut. Jag förstår inte vart alla pengar tar vägen. Sleeping dogs har sålt nästan 2 miljoner exemplar, Hitman absolution över 3,6 miljoner... och då är det bara för... 02/04 Vasa? Du tänker inte på det usla FPS liret som kom för något år sedan som inte hade mer än namnet gemensamt med sin rollspelsförlaga? Shadowrun Returns följer ju definitivt samma stil som sin föregångare på SNES, samt håller sig troget till papper och... 02/04 *snyft* Tycker verkligen om spelet, hoppas att dom gör en uppföljare men vet inte vad som händer nu. Håller tummarna för Lara ivarje fall. 02/04
Skicka en rättelse