Den japanska spelstudion #From Software har gjort sig ett namn med den populära Armored Core-serien, där spelaren tar kontrollen över tungt bestyckade mech-robotar. Här i Sverige är de dock mer kända för #Demon's Souls och Dark Souls-serien. Nu kommer nyheten från öst om att utvecklarna blivit uppköpta av ett annat japanskt bolag.

Idag tillkännagav japanska multimediaföretaget #Kadokawa Shoten för bolagsstyrelsen att de köper upp 80 procent av aktierna från den tidigare ägaren Transcosmos INC. #From Software kommer i fortsättningen agera som ett dotterbolag. Hela affären ska vara klubbad och klar den 21 maj.

Vad kommer detta då innebära för den högt aktade Dark Souls-serien? Ingen vet och vi kan bara spekulera i vad framtiden kommer bära med sig. Det vi vet är att den nya ägaren är betydligt mer känd inom spelindustrin och har bland annat gett ut #Lollipop Chainsaw och #Killer is Dead. Nu kan de dessutom stoltsera med en riktigt vass utvecklare i form av #From Software.

Haha, vi får se! Men inte just nu. Håller på och grinda bossar med bonfire ascetics för skojs skull. Och det kan ju verkligen löna sig! 01/05 :( Så jag får inte bjuda in dig i min boning när du får för dig att traska genom våra korridorer? Hepp! 30/04 Okej få se, jag kanske provar på hur det är online i nästa version. Dark Souls 3... Bara inte nya ägaren klantar till det. ;) 30/04 Dock finns det ju vissa områden som är en stor del av online utmaningen. :p Kör helt online, men tar inte hjälp av andra ändå. 30/04 Hoppas bara att uppköpet inte innebär att DS blir enklare eller casual-anpassat. Första genomspelningen av DS2 blev med en halberd-warrior och det var en galet kul utmaning hela vägen. Började genast nytt spel efter det, den här gången med en glass cann... 29/04 Riktigt nöjd med Dark souls 2, riktigt roligt att se en uppföljare som faktiskt är bättre än föregångaren för en gångs skull. Har inte haft problem med anslutning och lagg alls på PCn, ända tråkiga är att Claymores attackradie inte stämmer med animation... 29/04 Call of Dark Souls? Håller på med Dark Souls 2 till PC nu och det är riktigt skoj. Svårt också :( De har gjort det jobbigare än ettan. 29/04 Spelar fortfarande igenom Dark Souls 2 och dör som bara fan. Var skeptisk till en början då bossarna kändes något svaga men ju mer jag spelar ju mer smisk får jag... :| Att börja som Deprived är skitkul! Det är inte alls lika lätt att komma åt ultrabra... 29/04 Nja,,,ni tycker det är bra att det inte var EA men de 2 spelen som nämndes som köparna har gjort innan skrämmer mig mer. Otroligt dåliga spel. Hoppas det inte påverkar Souls i slutändan. Eller kanske köparna vill få in lite kvalite i sin portfolio ( man... 28/04 tack gode gud att det inte var EA! 28/04
Skicka en rättelse